• El contagi sofert per Popular i Pescanova ha estat el catalitzador que ha provocat aquesta activitat frenètica en els títols petits
  • A banda d'aquest contagi, cap d'aquestes companyies està publicant notícies que justifiquin els seus forts moviments en borsa
ep fabricasniacetorrelavega
EUROPA PRESS

Ha estat una setmana de 'rampoines', de valors de petita capitalització que s'han mogut sense descans, i de manera molt brusca, cap amunt i cap avall. Pescanova n’ha estat protagonista, amb les seves pujades i també amb les seves baixades després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) hagués advertit dels riscos que comporta invertir en aquest tipus de títols. Liberbank també n’ha estat protagonista perquè el regulador ha prohibit 'els curts' durant un mes.

A més d'aquests títols, molts altres s'han mogut de manera molt destacada, entre els quals destaca Service Point, que va arribar a pujar en una jornada més d'un 100% i que aquest divendres no ha aconseguit encara començar a cotitzar.

Durant aquesta última sessió borsària de la setmana li toca el torn a Sniace, que puja en aquesta hora un 10% però que ha arribat a sumar un 15% amunt. La companyia lidera les alces al mercat continu i per darrere se situen, també amb revaloracions destacades, valors com Liberbank (+6,98%), Inypsa (+5,4%) o Ercros (+5,4%). A la banda més negatiu del Continu hi ha Grup Empresarial San José (-7,12%) o GAM (-4,55%).

Com ha passat amb la resta de valors petits al llarg d'aquesta setmana i de la passada, no hi ha cap notícia que justifiqui les seves últimes pujades, ni tampoc les caigudes que molts d'ells van registrar la setmana passada, més enllà del contagi pel que ha passat amb Popular, que va ser el que els va penalitzar la setmana passada. També hi ha el contagi pel que s'ha vist a Pescanova, que es va enfonsar dimecres passat, quan va tornar al parquet, i que després va registrar un ral·li de més del 700% en tres jornades. A partir d'aquí, la volatilitat i l'especulació al voltant d'aquests títols està sent la tònica dominant durant les últimes sessions.

En aquest context d'inestabilitat i volatilitat entre les companyies considerades mitjanes-petites, Unicaja s'estrena a borsa el pròxim 30 de juny. Diuen els experts que el marc no és el millor -sobretot després del que ha passat amb Popular i Liberbank- i assenyalen que, probablement, i a causa d'això, el preu final de debut es fixarà en la part baixa de la banda orientativa, que es situa entre l’1,10 i l’1,40 euros.

Noticias relacionadas

contador