snapchat 24809
PIXABAY

Snap, l'empresa matriu de la xarxa social Snapchat, s'enfonsa aquest dimecres un 33% a Wall Street després de presentar uns resultats trimestrals que no han convençut el mercat. La companyia ha reportat pèrdues per al quart trimestre del 2023 per valor de 248 milions de dòlars.

  • 10,75$
  • 0,09%

Per part seva, les vendes han augmentat un 5% en la comparativa interanual, fins a assolir 1.361 milions de dòlars, una xifra que s'ha ubicat lleugerament per sota de la previsió de consens, fixada en 1.380 milions de dòlars.

A més, les previsions presentades per Snap tampoc no semblen haver convençut els inversors, ja que la companyia anticipa un Ebitda ajustat negatiu al primer trimestre de l'any, amb pèrdues compreses entre 55 i 95 milions de dòlars.

"De cara al 2024 Snap preveu retallar despeses reduint la seva plantilla en un 10% i anticipa, malgrat això, una pèrdua al primer trimestre per a l'Ebitda d'entre 55 milions i 95 milions, enfront del resultat negatiu de 33 milions estimat pel consens", destaquen els analistes de Bankinter.

La companyia ha anunciat aquesta mateixa setmana que acomiadarà el 10% de la plantilla global, o al voltant de 540 treballadors, amb l'objectiu de posicionar millor el seu negoci i enmig de la caiguda dels ingressos per publicitat.

"Les xifres defrauden en ingressos en un trimestre que hauria de ser positiu per l'impacte de la temporada nadalenca. Aquesta evolució porta a qüestionar la capacitat de la companyia per dinamitzar els seus ingressos publicitaris. Especialment després de les bones xifres que han publicat en aquesta partida companyies com Meta (+25%), Google (+11%) o YouTube (+16%) també al quart trimestre”, afegeixen des de Bankinter.

Snap també va reportar els seus resultats per al conjunt de l'any 2023, que va saldar amb ingressos de 4.606 milions, lleugerament per sobre dels 4.602 milions del 2022, i pèrdues netes per valor de 1.322 milions de dòlars.

"El 2023 va ser un any fonamental per a Snap, ja que vam transformar el nostre negoci publicitari i vam continuar expandint la nostra comunitat global, arribant als 414 milions d'usuaris actius diaris. Snapchat millora les relacions amb amics, familiars i el món, i aquesta proposta de valor única ha proporcionat una base sòlida per construir el nostre negoci per a un creixement a llarg termini”, destaca Evan Spiegel, director executiu de la companyia.

contador