ep archivo   logo de smurfit kappa
SMURFIT KAPPA - Archivo

La companyia d'embalatge irlandesa Smurfit Kappa i la nord-americana WestRock estan negociant "els termes clau d'una possible combinació per crear Smurfit WestRock", un "líder mundial en envasos sostenibles" que comptaria amb una facturació conjunta de 34.000 milions de dòlars, ha informat aquest dijous Smurfit Kappa.

Les companyies esperen que les negociacions derivin en la creació d'un nou hòlding, Smurfit WestRock, que estaria domiciliat a Irlanda, amb seu global a Dublín, i amb un centre per a operacions a Amèrica del Nord i del Sud ubicat a Atlanta, Geòrgia.

La possible combinació es duria a terme a través d'un pla que involucraria Smurfit Kappa i la fusió d'una subsidiària amb WestRock, cosa que donaria com a resultat "que els accionistes de WestRock rebessin una contraprestació composta principalment per accions del grup combinat".

Aquest nou hòlding comptaria amb presència a 42 països, on concentra un total d'aproximadament 100.000 treballadors.

A més de la facturació conjunta de 34.000 milions de dòlars, la combinació de les dues companyies dona un Ebitda l'últim any de 5.500 milions.

Des de Smurfit Kappa esperen que aquesta operació, si es concreta, "ofereixi beneficis convincents als accionistes de Smurfit WestRock, amb una estructura de transacció que brinda l'oportunitat perquè els dos grups d'accionistes participin significativament en l'important potencial de valor alcista de Smurfit WestRock" .

A més, les accions ordinàries de Smurfit WestRock cotitzarien a la Borsa de Nova York i el grup combinat buscaria la inclusió en un índex d'accions dels EUA "tan aviat com sigui possible a partir de llavors". Paral·lelament, es cancel·laria la cotització premium de Smurfit Kappa a la Borsa de Londres i el grup cotitzaria en el segment estàndard, mentre que Smurfit Kappa deixaria de cotitzar a Euronext Dublín.

"Les discussions entre les parts continuen pel que fa a la possible combinació. Smurfit Kappa i WestRock estan involucrats en un procés mutu de diligència deguda. Els termes i condicions definitius de qualsevol transacció s'establiran en un anunci posterior. Qualsevol combinació potencial estaria condicionada, entre altres coses, a l'aprovació dels accionistes de Smurfit Kappa i WestRock i a la recepció de les autoritzacions regulatòries requerides, així com a altres condicions habituals”, destaquen des de Smurfit Kappa.

Olly Anibaba, analista de Third Bridge, assegura que "el mercat europeu està molt saturat, cosa que dificulta que Smurfit Kappa creixi i rauxi més participació de mercat als seus competidors, potser per això les accions ordinàries de Smurfit WestRock cotitzarien a la Borsa de Valors de Nova York".

contador