- -4,90€
- -2,61%
El grup alemany d'enginyeria i energia Siemens va obtenir un benefici net atribuït de 1.014 milions d'euros durant els tres primers mesos del seu exercici fiscal 2019, xifra que representa un retrocés anual del 53,7% en comparació amb el seu resultat durant el mateix període de l'exercici anterior, quan els seus comptes van reflectir un impacte positiu per la venda de la seva participació en OSRAM, així com per la implementació de la reforma tributària als EUA, segons ha informat l'empresa.
"El canvi interanual es deu a dos factors positius substancials aliens al negoci industrial durant el mateix període de l'exercici anterior", ha precisat Siemens en referència a les plusvàlues comptabilitzades per la venda de la seva participació en OSRAM i un impacte positiu de 437 milions d'euros relacionat amb la reforma fiscal nord-americana.
"Sense tenir en compte aquests factors, el benefici per operacions continuades del primer trimestre de l'exercici 2019 i el benefici net es situen als seus respectius nivells d'anys anteriors", ha subratllat la multinacional bavaresa.
Durant el primer trimestre del seu exercici fiscal, la cartera de comandes de Siemens va experimentar un increment del 12% respecte al mateix interval de l'any anterior, i va sumar 25.172 milions d'euros, mentre la facturació de la companyia va créixer un 1,5%, fins als 20.116 milions.
"El nostre continuat alt creixement de les comandes posa de manifest la confiança dels consumidors durant l'exercici de la nostra empresa", ha declarat Joe Kaeser, president i conseller delegat de Siemens.
En tancar el primer trimestre, Siemens comptava amb uns 380.000 treballadors a tot el món, enfront dels 379.000 d'un any abans, incloent-hi uns 117.000 a Alemanya i 263.000 a la resta del món.
De cara a la resta de l'exercici, Siemens confia en el manteniment d'un favorable entorn de mercat, amb riscos limitats relacionats amb incerteses geopolítiques. D'aquesta manera, la companyia preveu un creixement "moderat" dels seus ingressos sense tenir en compte l'impacte del tipus de canvi i d'efectes de cartera, anticipant que les comandes superaran als ingressos.
Esperem un marge de beneficis d'entre l’11% i el 12% al nostre negoci industrial en funció de la nostra actual estructura organitzativa, excloent-ne càrrecs per indemnitzacions per acomiadament, ha afegit l'empresa, que preveu arribar a un benefici per acció d'entre 6,30 i 7 euros sense tenir en compte aquests càrrecs, davant els 7,12 euros de l'exercici 2018, quan la companyia es va beneficiar de l'impacte de la venda de les seves participacions en OSRAM i Atos, mentre va assumir un impacte negatiu de 0,76 euros per títol per costos d'acomiadament, xifra que suposa 6,01 euros per acció en descomptar aquests elements.
"Aquesta perspectiva exclou càrrecs relacionats amb qüestions legals i reguladores i els resultats posteriors al tancament de la fusió del nostre negoci de mobilitat amb Alstom, que esperem tancar durant la primera meitat de 2019", ha afegit l'empresa.
Dilluns passat, Siemens i la francesa Alstom van plantejar noves concessions a la Comissió Europea per tal de superar els esculls per part dels supervisors europeus a la fusió dels seus respectius negocis ferroviaris, sobre la qual Brussel·les va decidir obrir el passat estiu una investigació en profunditat que resoldrà com a molt tard el pròxim 18 de febrer.
Els grups industrials han precisat que la "modificació" de les concessions plantejades a Brussel·les respecte a les ofertes inicialment el passat 12 de desembre manté el valor econòmic i industrial de la transacció.