ep turbina de 14 mw de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa ha rebut una comanda condicional de l'energètica alemanya Innogy per al subministrament de 100 unitats del seu últim model d'aerogenerador 'offshore' de 14 megavats (MW) per al parc eòlic Sofía, d'1,4 gigavats (GW), situat al Regne Unit, va informar la companyia.

L'acord també inclou un contracte de servei i manteniment complet. El projecte subministrarà energia a més d'1,2 milions de llars britàniques. S'espera que la decisió final d'inversió es prengui durant el primer trimestre de l'any que ve.

Siemens Gamesa va indicar que aquest projecte de gran envergadura -amb una grandària de 593 quilòmetres quadrats, similar al de l'illa d'Eivissa- oferirà "importants oportunitats econòmiques per al Regne Unit, amb importants beneficis a tota la cadena de subministrament". Està previst que les turbines comencin a instal·lar-se a partir de 2024.

El nou conseller delegat del fabricant d'aerogeneradors, Andreas Nauen, va valorar la confiança d'Innogy en l'últim model de turbina de la companyia, la qual cosa suposa "una prova més de la solidesa de la nostra tecnologia ja provada i del seu compromís amb un futur més net al costat de Siemens Gamesa". Per part seva, el vicepresident sènior de Renovables Offshore d'Innogy, Sven Utermöhlen, va afirmar que l'aerogenerador de Siemens Gamesa és la "màquina perfecta" per al seu projecte "insígnia" i exemplifica la "impressionant" tecnologia que necessiten per construir aquest projecte, situat més lluny de la costa i amb més reptes tecnològics que els seus predecessors.

Amb aquest projecte, Siemens Gamesa i Innogy reforcen encara més la seva col·laboració en el desenvolupament de l'energia eòlica marina, que va començar amb el projecte 'offshore' Greater Gabbard, posat en marxa en 2013. Recentment, la companyia controlada per la multinacional alemanya Siemens va anunciar la comanda en ferm per al subministrament dels aerogeneradors al parc 'offshore' de Kaskasi, amb 342 MW de capacitat, que l'energètica construirà a la Mar del Nord alemanya.

Noticias relacionadas

contador