- Així i tot, els analistes són optimistes respecte a la companyia de cara a mitjà-llarg termini
Siemens Gamesa es desploma aquest dimarts (-6%. 11,23 euros) després d'anunciar aquest dilluns, després del tancament, 6.000 acomiadaments fins al 2020 i uns resultats trimestrals que els analistes de Link Securities qualifiquen de "molt febles". "Resultats i objectius de 2018 molt febles en un entorn de transició del sector, que patirà encara diversos trimestres de volatilitat en les comandes, forta pressió en preus (les previsions de Siemens Gamesa pel 2018 inclouen una deflació de doble dígit al segment 'onshore') i visibilitat reduïda", assenyalen aquests analistes.
- 18,05€
- 0,00%
Siemens Gamesa va perdre 147 milions d'euros durant el tercer trimestre de l'any. A més, les vendes també es van reduir fins a 2.329 milions d'euros, és a dir, una caiguda del 17,6%. Així mateix, la companyia ha anunciat unes pèrdues de 135 milions d'euros durant el seu primer semestre com a entitat fusionada (d'abril a setembre) a causa de la caiguda de les vendes i l'ajust de valoració d'inventaris.
Els experts de Link Securities matisen, però, que, un cop superada aquesta situació de transició, el sector tornarà a presentar "atractives oportunitats de creixement, ja que Siemens Gamesa hi està ben posicionada"
Els experts de Link Securities matisen, però, que, un cop superada aquesta situació de transició, el sector tornarà a presentar "atractives oportunitats de creixement, ja que Siemens Gamesa hi està ben posicionada per aprofitar-les", afegeixen. En aquest mateix sentit es manifesten els analistes de Renta 4. "(...) De cara al llarg termini, creiem que el posicionament de Siemens Gamesa li permetrà afrontar les oportunitats que poguessin sorgir, tant al segment 'onshore' com a l’'offshore', en què les perspectives globals ofereixen interessants potencials de creixement", expliquen.
Pel que fa als resultats presentats per la companyia, des de Renta 4 destaquen que s'han vist afectats per l'Índia, per les pèrdues en la filial Adwen, per la menor activitat al Regne Unit i per un fort deteriorament del valor dels inventaris als Estats Units i Sud-Àfrica. "Tractant de trobar una solució a aquests problemes, la companyia anuncia una reestructuració a la plantilla per 6.000 empleats, en menor temps previst per assolir el nivell de sinergies estimat i una major gamma de productes que cobreixi tots els segments a partir del 2020", assenyalen.
"No s'ha ofert visibilitat de cara al llarg termini a l'espera del pla estratègic al febrer de 2018, tot i que sí que s'han publicat els objectius 2018. Es preveuen unes vendes entre 9.000 i 9.600 milions amb un marge entre 7% i 8%, incloent-hi l'efecte de les sinergies. Veurem com es van complint aquests objectius i esperem que es mantingui la volatilitat en el valor al més curt termini", afegeixen des de Renta 4.
En Bankinter, per part seva, parlen d'"uns resultats febles que la companyia ja havia anticipat" i valoren positivament la reestructuració de la plantilla anunciada i "la forta recuperació en l'entrada de comandes durant el quart trimestre, especialment al segment d'AEG 'onshore'". Així i tot, aquests experts subratllen que les guies per 2018 són "sensiblement inferiors al qual esperava el mercat", tot i que agraeixen que la companyia hagi avançat xifres després d'haver retardat la presentació del Pla Estratègic fins al proper mes de febrer.
Des de JP Morgan Cazenove, reiteren el consell de 'neutral' (mantenir el valor en cartera), amb una valoració d’11,50 euros per títol. Aquests experts comenten que tant els resultats trimestrals com les previsions per 2018 s'han situat "per sota del que s'esperava".
En la seva opinió, 2018 pot marcar un "terra" per al cicle de negoci de la companyia, tot i que encara consideren prematur comprar el valor de cara a una recuperació del negoci prevista el 2019, a causa que "els fonamentals de la indústria poden canviar" durant els pròxims mesos i encara cal comprovar que la integració entre Siemens Wind Power i Gamesa és "d'èxit" perquè aprofitin les oportunitats de creixement que sorgiran el 2019.