• L'energètica puja un 5% en l'acumulat de l'any després de les fortes caigudes de l'any passat
ep markus tacke nuevo consejero delegadosiemens gamesa
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa torna a situar-se aquest dilluns entre els pitjors valors de l'IBEX. Un descens que el col·loca a la cua del selectiu espanyol enmig d'un clima hostil, amb les protestes de centenars de persones demanant el manteniment de la planta de Miranda d'Ebre (Castella i Lleó).

Una multitudinària concentració va tenir lloc dissabte davant de la delegació territorial de la Junta de Castella i Lleó amb una única demanda: el manteniment de la planta de Siemens Gamesa a la localitat burgalesa i, amb ella, dels 133 llocs de treball que suposa.

Els treballadors es neguen a la recol·locació proposta per Siemens Gamesa

Allà es van reunir els treballadors acompanyats de familiars, veïns i amics enarborant pancartes que s'oposaven al tancament de la planta. I tot després que la pròpia energètica espanyola informés a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el dilluns 29 d'un procediment d'acomiadament col·lectiu que afectarà la totalitat de la plantilla de Miranda de Ebro.

Per la seva banda, el comitè d'empresa presidit per Luis Ángel Antillera espera reunir-se aquest dilluns amb la direcció de Siemens Gamesa per al lliurament d'un pla d'ocupabilitat que evita de qualsevol manera "contemplar una ruta de recol·locacions". Mentrestant, Siemens Gamesa ha estès als treballadors afectats la possibilitat de treballar en altres plantes situades a Galícia i Navarra.

Siemens Gamesa puja un 5% en l'acumulat d'aquest any 2018 després d'un molt mal 2017 que va estar marcat pel ‘profit warning' (advertència de beneficis) motivat, en part, per la complicada situació del mercat indi. A finals del passat mes de gener, la companyia va publicar els seus números de 2017 i, tot i que incloïen una pèrdua de 35 milions en el conjunt de l'any passat, l'empresa es va mostrar optimista de cara a 2018 i això va motivar pujades en borsa. "Les perspectives es mantenen fortes", va dir a la nota dels seus resultats.

Por otro lado, las posiciones cortas en Siemens Gamesa van en aumento y han pasado del 4,5% del capital de la compañía al 5%. Capital Fund es el fondo bajista con más presencia en Siemens Gamesa, con un 0,8%.

Noticias relacionadas

contador