ep instalaciones de siemens energy
Siemens Energy

Siemens Energy, matriu de Siemens Gamesa, cau amb força aquest dimecres a la borsa, on ja es deixa més d'un 4%, després d'haver revisat les seves perspectives per a l'any davant els problemes que travessa la seva filial de renovables espanyola, que ha anunciat els seus resultats preliminars del segon trimestre fiscal, amb pèrdues substancials, i ha comunicat que posa en revisió els objectius per al 2022.

Siemens Energy ha reconegut que la divisió d'aerogeneradors travessa problemes operatius més profunds del que s'esperava i s'enfronta a un augment de costos que colpejarà els comptes. A més, la matriu ha explicat que l'entorn operatiu s'ha complicat a causa de la guerra d'Ucraïna i les sancions imposades a Rússia, i per això no pot descartar més efectes negatius sobre les vendes i els beneficis aquest any.

Fins ara, la companyia esperava un marge sobre el benefici ajustat abans d'interessos, impostos i amortitzacions (Ebita) abans de partides especials en un rang del 2% al 4% el 2022. S'esperava que les vendes evolucionessin en un rang del 2% negatiu al 3% positiu. No obstant, les dificultats que afecten Siemens Gamesa poden malbaratar aquestes previsions. De fet, l'empresa ha assenyalat directament Siemens Gamesa, de la qual Siemens Energy posseeix el 67%, com a motiu de la revisió de les perspectives.

En els resultats preliminars donats a conèixer per Siemens Energy, l'energètica alemanya -controlada en un 35% per Siemens AG- ha reportat una pèrdua trimestral ajustada abans d'interessos, impostos i amortitzacions (Ebita) de 77 milions d'euros al trimestre finalitzat el 31 de març, enfront dels 197 milions d'euros positius de fa un any. L'Ebita ajustat abans de partides especials mostra una pèrdua de 21 milions, enfront dels 288 milions del mateix període de l'any anterior.

A més, la cartera de comandes de Siemens Energy va baixar un 27,5% al segon trimestre, fins als 7.908 milions d'euros, amb uns ingressos que van caure un 1,7%, fins als 6.582 milions d'euros.

Ara la companyia, amb seu a Munic, diu que no pot xifrar el possible impacte de la guerra a Ucraïna per a la resta del seu any fiscal, que s'acaba al setembre, enmig d'un règim de sancions canviant. "A causa de la guerra d'Ucraïna i de les sancions imposades a Rússia, l'entorn operatiu de Siemens Energy s'ha tornat més difícil. Siemens Energy està complint totes les sancions i ha detingut qualsevol nou negoci a Rússia. Com a resultat de la guerra, Siemens Energy ha començat a veure un impacte en els ingressos i la rendibilitat i està experimentant un agreujament de les limitacions existents a la cadena de subministrament”, explica a la nota donada a conèixer.

També apunta que a causa del desenvolupament dinàmic del règim de sancions, "la direcció no pot avaluar plenament l'impacte potencial per a la resta de l'any fiscal en aquest moment i, per tant, no pot descartar més efectes negatius als ingressos i la rendibilitat" .

I ha afegit que els resultats també es podrien veure afectats pel ressorgiment de Covid-19 a la Xina.

Però no tot han estat males notícies. I és que el segment de gas i energia de Siemens Energy ha aconseguit un sòlid exercici durant els primers sis mesos de l'any fiscal 2022, segons ha explicat la companyia, que ha dit que està en camí d'assolir l'orientació actual.

Siemens Energy publicarà els resultats complets del segon trimestre l'11 de maig.

Noticias relacionadas

contador