• Shire va rebutjar aquest dijous la tercera oferta de Takeda, encara que ambdues segueixen en converses
ep laboratorio irsicaixa
IRSICAIXA

Allergan (-4,32%) fa un pas enrere i finalment es retira de la licitació per la biotecnològica irlandesa Shire (-3,89%). El laboratori propietari de Botox, deixa així via lliure a la japonesa Takeda (-4,67%) per comprar la companyia.

  • 44,89£
  • -0,04%

"Allergan no té intenció de fer una oferta per Shire", ha comunicat la companyia, que aquest dijous havia confirmat que estava avaluant la possibilitat de presentar una proposta de compra per la biotecnològica. "Allergan segueix amb la seva actual procés d'avaluació d'un ampli rang d'accions estratègiques potencials que crearan valor per als accionistes, incloent-hi desinversions, fusions i adquisicions", va afegir el laboratori.

Shire va rebutjar aquest dijous la tercera oferta de Takeda, encara que ambdues segueixen en converses

Aquest dijous, Shire va informar que havia rebutjat la tercera proposta de compra plantejada per la farmacèutica japonesa Takeda, que oferia uns 42.400 milions de lliures (48.750 milions d'euros) en efectiu i accions per la companyia, encara que ambdues empreses van acordar mantenir conversions per discutir els termes d'una potencial oferta.

"El consell va tornar a reunir-se i va examinar detingudament la tercera proposta amb els seus assessors i de manera unànime la va rebutjar, concloent que seguia infravalorant significativament l'empresa i les seves perspectives de creixement", va indicar la biotecnològica, els assessors de la qual van mantenir contactes amb els seus homòlegs a Takeda per discutir si es presentaria una oferta més atractiva i en quins termes.

"S'estan mantenint converses entre les parts sobre una potencial oferta", va confirmar la farmacèutica japonesa en un comunicat, en què Takeda va subratllar que serà disciplinada en els termes de qualsevol oferta amb l'objectiu de mantenir la seva política de dividends i la seva valoració en grau d'inversió.

En aquest sentit, el laboratori nipó assenyala que qualsevol oferta per Shire estaria subjecta a completar satisfactòriament l’auditoria preventiva i a comptar amb el suport unànime i la recomanació del consell de Shire. Segons les regles de britàniques, Takeda té de termini fins al pròxim 25 d'abril per confirmar si presentarà una oferta en ferm per Shire o desisteix de l'operació.

Els analistes d’Accendo Markets apunten que "qualsevol notícia donaria un altre impuls a les accions de Shire, sumant-se a la volatilitat que hem presenciat últimament. Així mateix, reconeixen que Takeda "després de presentar tres ofertes, pot ser que no estigui preparat per pujar molt més (els diners oferts)". Més encara, després que Moody's qüestionés la seva "capacitat de finançar un acord després de múltiples adquisicions".

Noticias relacionadas

contador