Royal Dutch Shell es desploma un 8% aquest dijous després d'anunciar la seva primera retallada de dividend des de la II Guerra Mundial per l'impacte de la pandèmia, que ha provocat una caiguda sense precedents en la demanda de petroli.

  • 18,95£
  • -1,25%
  • 18,95£
  • -1,24%

Shell també ha suspès el següent tram del seu programa de recompra d'accions i ha avançat una reducció de producció de petroli i gas de gairebé una quarta part després de registrar unes pèrdues de 24 milions de dòlars (22 milions d'euros) en el primer trimestre de 2020, comparat amb el benefici net de 6.001 milions de dòlars (5.518 milions d'euros) del mateix període de 2019.

"Donat el risc d'un període prolongat d'incertesa econòmica, l'afebliment dels preus de les matèries primeres, la major volatilitat i les perspectives incertes de la demanda, la Junta considera que mantenir el nivell actual de distribució als accionistes no és prudent", va dir el president de Shell, Chad Holliday.

Durant anys, Shell s'ha enorgullit de no haver retallat mai els seus dividends des de 1940, resistint-se a tal mesura fins i tot durant les profundes crisis de 1980.

Shell és la primera de les cinc anomenades 'Grans petrolieres' que rebaixa el dividend per les conseqüències de la crisi del coronavirus. BP i Exxon Mobil han dit que mantindran els seus dividends del primer trimestre, mentre que Total i Chevron encara no han reportat els resultats del primer trimestre.

Shell va dir que reduiria el seu dividend trimestral a 16 centaus per acció des dels 47 centaus dels últims tres mesos de 2019.

Noticias relacionadas

contador