shell 20210921181336
23,05€
  • 0,15€
  • 0,63%

La petroliera Shell ha anunciat aquest dimarts que realitzarà inversions per fins 577 milions de dòlars en projectes d'energia renovable o de baix carboni al Brasil durant els propers cinc anys.

Les inversions de Shell Energy, anunciades en roda de premsa, se centraran principalment en plantes solars i eòliques i en una generadora alimentada amb gas natural, segons recull Efe.

"Aquesta marca dona suport a la porteria de Shell de neutralitzar les seves emissions líquides de carboni fins a 2050", ha afirmat el director de Renovables i Solucions d'Energia de Shell Brasil, Guilherme Perdigao, durant la roda de premsa.

"Hi ha un augment del consum d'energia elèctrica al Brasil i la perspectiva és que avanci un 5% l'any. Brasil és una prioritat per a Shell, per la qual cosa gran part de les inversions es destinaran a projectes de generació elèctrica a partir de plantes solars i tèrmiques mogudes a gas natural", ha afegit.

Shell és la major productora privada de petroli al Brasil i és sòcia de la brasilera Cosan en Raizen.

Una de les principals apostes de Shell a energies renovables al Brasil serà construir a l'estat de Minas Gerais una planta solar que comptarà amb la capacitat de produir 190 megawatts d'energia a partir de 2024.

La petroliera té, a més, projectes per construir cinc parcs d'energia solar amb una capacitat sumada de 2 gigawatts.

Shell també planeja invertir en plantes de generació instal·lades al mar de cara als seus projectes eòlics.

L'empresa ha inclòs entre els seus projectes d'energies de baix carboni la tèrmica de Marlim Azul, la qual serà alimentada amb gas natural extret dels seus jaciments d'aigües profundes de l'oceà Atlàntic i que tindrà la capacitat per generar 560 megawatts.

La planta brasilera està ja construïda al 70% i segueix en fase de construcció amb una inversió ja duta a terme de 600 milions de dòlars. La previsió de Shell és que entri en operació el 2023.

La companyia es proposa, a més, oferir als seus clients brasilers paquets combinats d'electricitat, gas, gas natural i també compensacions ambientals per a les emissions de carboni que no puguin ser evitades.

contador