ep archivo   bandera con el logo de shell
JIRI BULLER - Archivo

Shell ha anunciat que amortitzarà entre 4.000 i 5.000 milions de dòlars del valor dels seus actius després d'abandonar Rússia després de la invasió d'Ucraïna. Aquest anunci ofereix una primera impressió de l'impacte financer que la guerra tindrà per a les grans petrolieres occidentals que han precipitat el seu abandonament de Rússia pel conflicte bèl·lic sense precedents.

"Per als resultats del primer trimestre del 2022, s'espera que l'impacte després d'impostos pel deteriorament dels actius no corrents i els càrrecs addicionals (per exemple, les rebaixes dels comptes per cobrar, les pèrdues creditícies esperades i els contractes onerosos ) relacionats amb les activitats a Rússia siguin de 4.000 a 5.000 milions de dòlars”, ha declarat Shell en un comunicat dijous.

"S'espera que aquests càrrecs siguin identificats i, per tant, no tindran impacte en els guanys ajustats", ha afegit.

A l'informe de resultats del primer trimestre de Shell, que es publicarà el 5 de maig, es donaran més detalls sobre l'impacte dels esdeveniments en curs a Ucraïna, ha afegit l'empresa.

Shell es va veure obligada a disculpar-se el 8 de març per haver comprat una partida de petroli rus amb grans descomptes dues setmanes després de la invasió russa. Posteriorment va anunciar que es retirava de la seva participació a tots els hidrocarburs russos.

L'empresa va dir que no tornaria a comprar cru rus i que tancaria les estacions de servei, combustibles d'aviació i operacions de lubricants a Rússia. L'empresa ja s'havia compromès a abandonar les empreses conjuntes amb el gegant rus del gas Gazprom i les entitats relacionades.

Noticias relacionadas

contador