shell ben van beurden royal dutch shell ceo

La petroliera Shell ha anunciat que té previst sortir de tots els projectes conjunts que té amb el gegant rus Gazprom a protesta per la invasió d'Ucraïna.

En un comunicat, Shell ha anunciat que renunciarà al 27,5% en la instal·lació de gas natural liquat de Sakhalín-II i al 50 dels projectes petrolífers de Salim i Gidan, a Sibèria, segons assenyala el conseller delegat de l'empresa, Ben van Beurden.

"Estem impactats per la pèrdua de vides a Ucraïna, que deplorem, resultants d'un acte sense sentit d'agressió militar que amenaça la seguretat europea", ha declarat.

A més, Shell també donarà per acabada la participació al gasoducte russoaleman Nord Stream 2, l'autorització del qual ja ha bloquejat el govern de Berlín.

La petroliera ha explicat que el personal desplaçat a Ucraïna i altres països està gestionant la resposta de la companyia a la crisi, alhora que cooperen amb agències humanitàries.

Shell també s'ha compromès a abordar amb els governs de tot el món la importància del subministrament energètic a Europa. Segons els càlculs de la petroliera, aquesta decisió tindrà una repercussió de 3.000 milions de dòlars.

contador