- José Sevilla ha reconegut que els tipus d'interès negatius els generen "moltes distorsions"
- El ràtio dividend "probablement té opcions d'augmentar lleugerament al llarg dels propers anys", ha afirmat
El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, manté la confiança que el FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) vendrà una part de les seves accions de Bankia abans de finals d'any. L'organisme té el mandat de privatitzar la totalitat de Bankia abans de finals de 2019.
- 1,78€
- 2,65%
"Confiàvem que, una vegada que s'aprovés l'operació d'integració, hi hagués 'finestres' perquè l'accionista (FROB) pogués trobar moments de privatització. Seguim pensant que, al llarg del mes en curs o d'aquí a final d'any, pugui haver-hi 'finestres' perquè es produeixi aquesta privatització, però aquesta és una decisió que ha de prendre l'accionista", ha afirmat Sevilla a la roda de premsa de presentació dels resultats del banc del tercer trimestre.
El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va dir la setmana passada que esperava la venda d'un altre paquet de Bankia "abans de final d'any", però ho va condicionar a l'evolució de la crisi catalana. Si els problemes a la regió se "solucionen" i "redrecen", tal com està previst després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, es podria escometre la venda d'un altre paquet addicional de Bankia "abans de final d'any", va assenyalar el ministre. En aquest sentit, el conseller delegat de Bankia ha assenyalat que, "a mesura que aquest procés de normalització es vagi consolidant, esperem que això ajudi que aquesta 'finestra' es consolidi i pugui haver-hi aquesta nova privatització d'un paquet d'aquí a finals d'any".
El conseller delegat de Bankia ha fet referència també a altres assumptes sobre els quals li han preguntat els periodistes. Així, ha parlat de la política 'ultralaxa' del Banc Central Europeu (BCE) i ha reconegut que els tipus d'interès negatius els generen "moltes distorsions". "El trasllat de l'activitat comercial al compte de resultats es veu molt enfosquit per l'evolució dels tipus d'interès de mitjà termini que flexionen a la baixa la rendibilitat de la cartera de bons i, pels de curt termini, que ens afecten al marge comercial", ha explicat Sevilla, alhora que recalcava la idea que 2017 està sent 'una travessia pel desert' a causa de la política monetària del BCE. "És veritat que l'anem deixant enrere (aquesta 'travessia al desert') i confiem que la normalitat monetària ens permeti unes millores comercials de cara a 2018 i 2019. Amb independència d'això, hem de seguir treballant per empènyer la captació de recursos i clients", ha assenyalat Sevilla.
El conseller delegat de Bankia també ha parlat sobre la política de dividends del banc. "La nostra política de dividends és situar-nos en un 'pay out' del 40%", ha recordat. Alhora, ha reconegut que "probablement, té opcions d'augmentar lleugerament (el 'pay out') al llarg dels propers anys a mesura que les ràtios de capital segueixin evolucionant bé".
Bankia ha comunicat aquest dilluns que el seu benefici net atribuït fins a setembre es va situar en els de 739 milions d'euros, fet que suposa un increment de l'1% respecte al mateix període de l'any anterior, a causa del increment dels ingressos per comissions i al descens tant de les despeses com de les dotacions a provisions per la millor qualitat creditícia. El benefici abans d'impostos es va situar en 953 milions d'euros, un 1,3% més. Els experts de Citi assenyalen que aquests resultats han estat "mixtos" i destaquen un capital més fort del que s'esperava. "Un capital forta és important abans de qualsevol operació de fusió i adquisició", assenyalen aquests analistes. No obstant això, reconeixen que la política monetària del BCE encara no acompanya i reiteren el consell de 'neutral' sobre l'entitat.