ep archivo   foto recurso volkswagen 20210802101808
EUROPA PRESS - Archivo

Morgan Stanley i Barclays acaben de publicar la seva estratègia per a la renda variable europea de cara als propers mesos, i els dos coincideixen a incloure el sector automobilístic entre les seves preferències. Els dos l'eleven a sobreponderar a causa de l'actual context de mercat i tenint en compte les seves rendibilitats més baixes durant els últims temps.

BMW

  • 73,80€
  • -3,07%
  • 55,15€
  • -6,54%
  • 38,85€
  • -1,65%
  • 13,62€
  • -2,49%
  • 97,05€
  • -2,46%

Si mirem valor a valor, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, creu que hi ha dues companyies que estan clarament millor que la resta, BMW i Volkswagen, i anticipa un procés de recuperació al sector que el converteix, efectivament, en una opció interessant.

BMW: des dels màxims de l'any s'ha deixat un 21%. Just la zona dels 77 euros és un nivell de suport molt interessant, perquè és la línia clavicular d'un gran cap i espatlles invertit. "És a dir, si cal llançar-se a la piscina és ara, amb un primer objectiu als màxims anuals (96,40 euros) i, si ens creiem aquesta figura de tornada, l'objectiu són els màxims històrics, as 123,75 euros", assenyala l'expert de Bolsamanía.

bmw090921
Gràfic diari de BMW

VOLKSWAGEN: ha caigut des dels màxims de principis d'any un 23%, però té una zona de suport molt important just als mínims de la setmana passada, a la zona dels 188-192 euros, abans forta resistència, ara suport. Rodríguez explica que hem assistit a un retrocés temporal de manual i el normal és que, des d'aquí, es tracti de nou de sortir a l'alça a mitjà i llarg termini a la recerca dels màxims anuals i històrics (252 euros i 262,44, respectivament).

volkswagen090921
Gràfic diari de Volkswagen

DAIMLER: és el que menys ha caigut des de màxims anuals, només un 15%. Acumula una pujada des dels mínims de l'any passat del 225%. "Sens dubte és un títol alcista a mitjà termini, però dona la sensació que podria corregir part de les fortes pujades dels últims mesos", detalla José María Rodríguez. "Si es perfora el suport que té als 67 euros, mínims de juliol, es confirmaria l'inici de la fase correctiva. M'agrada, però no és el moment de comprar", afegeix.

daimler090921
Gràfic diari de Daimler

PEUGEOT: des dels mínims de març de 2020, el preu sembla estar encaixat dins d'un canal alcista molt clar. A l'octubre va perdre la base d'aquest canal i, si bé és cert que ara es troba a zona de ningú, a la meitat del canal, cal pensar que, si al final es desperta el sector de l'automòbil com sembla, Peugeot pot acabar buscant la part alta del canal alcista que en aquest moment coincideix amb els màxims de 2019 als 27 euros, augura aquest analista.

peugeot090921
Gràfic diari de Peugeot

RENAULT: és probablement el títol més feble del sector. "No s'observa cap figura de tornada clara ni res que ens faci pensar en les fortes pujades, com sí que passa amb BMW i Volkswagen", afirma Rodríguez. L'única cosa interessant, afegeix, és que està a prop d'una antiga directriu baixista que al seu dia va funcionar com a resistència i ara ho fa com a suport, i aquesta passa al voltant dels 27,50 euros. "Però no està ni de bon tros tan bé com els altres", conclou.

renault090921
Gràfic diari de Renault

Noticias relacionadas

contador