ep archivo   logo de banco santander 20240513123604
BANCO SANTANDER - Archivo

L'agència de qualificació Scope Ratings analitza aquest dimecres la situació de Santander, que ja és el banc de més capitalització de la Unió Europea, superant BNP. Scope diu que l'entitat té una franquícia global "ben desenvolupada, construïda a través d'una combinació de sòlid creixement orgànic i adquisicions reeixides".

  • 4,33€
  • -0,15%

L'analista de Scope, Carola Saldias Castillo, afegeix que la capacitat del grup per fer adquisicions rendibles li ha permès reforçar el seu posicionament a mercats clau com la Unió Europea, els Estats Units, Mèxic i Llatinoamèrica, i millorar la rendibilitat ajustada al risc. "Aquestes fonamenten el creixement del negoci al detall i de finançament al consum. Alhora, s'aprofiten les altes capacitats de banca digital del grup per millorar la franquícia de negoci", assenyala.

Diu l'experta que l'eficiència operativa ha tingut un paper fonamental en l'estratègia del grup, atesa la grandària significativa i les grans operacions en diferents geografies. Explica que Santander s'ha centrat a millorar el palanquejament operatiu dels seus negocis de banca minorista i comercial. Així, a Europa ho ha fet mitjançant l'eficiència de costos, a Amèrica Llatina i Mèxic, orientant les inversions estratègiques per millorar la línia superior i fent servir les seves capacitats digitals.

QUALITAT D'ACTIUS

A causa de la major part de les activitats bancàries als mercats emergents ia l'enfocament en el finançament al consum, la qualitat dels actius del grup reflecteix una cartera de préstecs de més risc en comparació amb altres actors de la UE, reconeix Carola Saldias Castillo . Dit això, afegeix que la qualitat dels actius "ha demostrat ser resistent al llarg de diversos cicles econòmics, cosa que reflecteix la capacitat de la direcció per ajustar ràpidament les normes de creació quan les condicions econòmiques es deterioren". Això, continua, també s'ha posat de manifest a l'escenari econòmic actual d'alts tipus d'interès i inflació a totes les zones geogràfiques del grup.

Noticias relacionadas

contador