ep archivo   fachada de la sede de bbva en madrid
Eduardo Parra - Europa Press

Scope Ratings ha assegurat aquest divendres que el vistiplau que ahir va donar el Banc Central Europeu (BCE) a l'OPA de BBVA sobre el Banc Sabadell "confirma la validesa i el potencial" de l'operació, que encara necessita més aprovacions per tirar endavant.

  • 1,89€
  • 0,93%
  • 9,36€
  • 1,17%

"La no oposició rebuda de part del BCE a l'oferta de compra de Banc de Sabadell per part de BBVA completa un important objectiu per a BBVA, ja que confirma la validesa i el potencial de l'operació", assegura Carola Saldias Castillo, analista de bancs de Scope Ratings.

A més, destaca que "l'enfortiment del model de negocis i el posicionament al mercat espanyol que generaria la transacció, tant per a BBVA com per a Banc de Sabadell, es consolida com una alternativa de valor per al sistema bancari en general, així com també per a clients i accionistes".

El BCE va notificar ahir a BBVA la seva no oposició a la presa de control sobre Sabadell resultant de l'OPA, i per això l'entitat suma una nova etapa en el seu intent de portar l'operació a bon port, després d'haver rebut aquesta mateixa setmana l'autorització de l'autoritat britànica de regulació prudencial (Prudential Regulation Authority o PRA, per les sigles en anglès) per a la presa de control indirecte de TSB Bank, filial bancària de Banc Sabadell al Regne Unit.

L'autorització de la PRA era una altra de les condicions a què estava subjecta l'oferta de compra als accionistes de Banc Sabadell i un pas necessari per completar-la, atès que TSB passaria a formar part del Grup BBVA, segons va explicar el banc a mitjançant un comunicat.

Un cop aclarit l'escull del BCE, el banc necessita el vistiplau de la CNMV perquè l'operació pugui tirar endavant, encara que també enfronta l'oposició del Govern, que repetides vegades s'ha mostrat contrari a l'operació pels possibles problemes de competència que pot generar.

contador