Schneider va anunciar aquest dimecres que està estudiant llançar una oferta pel 40% d'Avava que no té. Aveva és una de les companyies tecnològiques més antigues del Regne Unit. Va ser fundada a Cambridge a la dècada de 1960 i se centra en programari per als sectors d'energia, industrial i infraestructures.
- 239,00€
- -0,25%
Aveva, que avui cotitza pràcticament plana, va rebotar ahir un 27% (27,93 lliures), mentre Schneider va pujar un 1,3% (129,74 euros).
"L'encaix d'aquesta hipotètica operació s'ha de plantejar des d'una perspectiva estratègica, ja que no tindria atractiu des del punt de vista financer per ser dilutiva per a Schneider", expliquen els experts de Bankinter al seu informe diari.
Aveva presentarà pèrdues el 2022 (ja va realitzar una advertència de beneficis a causa de la seva sortida del mercat rus) i, si s'accepta com a raonable el seu retorn a beneficis el 2023 amb un BPA (benefici per acció) estimat de 0,95 lliures, el seu PER estimat per al 2023 seria 29,6 vegades enfront de 16,6 vegades de Schneider, expliquen aquests experts.
Així mateix, consideren que, des d'una perspectiva estratègica, el seu encaix només tindria sentit si l'operació respectés l'actual estructura de Schneider respecte del 60% en Aveva, que consisteix a mantenir-la integrada amb la resta de la seva activitat de programari per, així, guanyar dimensió i aconseguir total independència en les decisions de gestió amb l'objectiu de continuar guanyant mida en aquesta divisió mitjançant creixement inorgànic (M&A), palanquejat estrictament en els recursos d'aquesta divisió.
"Mentre no es conegui el desenllaç final (si l'operació es duu a terme o no i en quines condicions), la notícia té un impacte preliminarment positiu sobre la cotització de Schneider, que ja va reaccionar ahir lleugerament a l'alça", conclouen des de Bankinter.