ep archivo   logotipo de sap
MARC_SMITH - Archivo

L'empresa tecnològica alemanya SAP ha caigut a borsa aquest dimecres, després que Bloomberg hagi publicat que està sent investigada als Estats Units, juntament amb altres empreses, per una possible conspiració per cobrar de més a agències governamentals nord-americanes al llarg dels últims 10 anys.

SAP

  • 204,50€
  • 1,34%

La Justícia nord-americana investiga si SAP va pactar amb Carahsoft, un altre proveïdor de solucions tecnològiques, per fixar els preus de les vendes a l'exèrcit nord-americà i altres entitats del govern.

"Aquesta possible manipulació de mercat puja a productes i serveis per valor d'uns 2.000 milions d'euros (0,8% de la capitalització de SAP). Recordem que a principis del 2024, SAP va pagar 202 milions d'euros per resoldre investigacions sobre esquemes de suborns a set països asiàtics i africans", assenyalen des de Banc Sabadell.

"Notícia negativa, encara que de difícil valoració fins a conèixer el possible import de la multa, si es confirma", afegeixen aquests analistes.

"Si prospera la investigació, la quantitat (unida a una potencial multa addicional) entenem que serà repartida entre diverses companyies", comenten.

"Com que el 33% de les vendes de SAP estan concentrades als EUA, el risc més gran és que pogués arribar a posar-se en dubte negoci addicional en el futur (sobretot en agències governamentals) si resulta culpable de la manipulació", conclouen.

contador