ep archivo   la presidenta de banco santander ana botin presenta los resultados del ano 2022 en la
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Banc Santander segueix caient a la borsa aquest dimecres, després del dura correcció que va rebre el valor durant la jornada de dimarts. Els inversors van vendre de manera agressiva pels dubtes sobre el Brasil i altres mercats com els Estats Units, i diferents analistes segueixen emetent les seves opinions.

  • 4,45€
  • -1,38%

És el cas dels experts d'RBC, que han reiterat el seu consell de mantenir el valor en cartera, però han reduït lleugerament el preu objectiu fins als 4,05 euros per acció des dels anteriors 4,10 euros per títol.

A més, la companyia Berenberg també ha reiterat el consell de mantenir, i n'ha reduït la valoració fins als 4 euros des dels 4,20 euros. "El banc està en camí de complir els objectius, però no sense dificultats", assenyalen.

"Si bé la publicació trimestral va estar en línia amb les expectatives, sembla que això no va ser suficient per complaure el mercat", afegeixen.

Per part seva, Deutsche Bank ha reiterat el seu consell de comprar, amb una valoració de 4,45 euros per acció. Segons la seva valoració, els resultats van ser "sòlids, encara que impulsats principalment per beneficis en operacions de trading més grans del que s'esperava, amb la resta de mètriques en línia amb el que s'esperava, excepte en comissions i provisions".

A més, els seus experts assenyalen que "l'exercici va estar àmpliament en línia amb les expectatives a la majoria de les unitats, sent-ne Brasil la principal advertència".

En aquest sentit, comenten que "la lectura del mercat novament va mostrar que les preocupacions continuen sent significatives i que els factors negatius o menys clars poden continuar enfosquint rendiments en gran mesura sòlids i una millora gradual potencial a les àrees grises".

Així, indiquen que "les preocupacions clau es relacionen principalment amb el feble impuls del marge net d'interessos en diverses unitats, especialment el Brasil (però també en altres, com els EUA), una preocupació que també s'ha vist reforçada per una forta caiguda als dipòsits durant el trimestre a moltes regions".

Dit això, Deutsche Bank espera que el marge d'interessos "continuï sent recolzat per un fort creixement en la contribució d'Europa, mentre que hi podria haver una millora gradual en algunes de les unitats més febles. A més, les preocupacions al voltant de les provisions no són insignificants en el futur, però en general, la qualitat dels actius s'està comportant millor del que s'esperava”.

Noticias relacionadas

contador