ep la presidenta de banco santander ana botin en la presentacion de los resultados de la entidad el
Ricardo Rubio - Europa Press

Berenberg ha elevat el preu objectiu de Santander fins als 4,20 euros des dels 3,80 euros després del Pla Estratègic presentat ahir per l'entitat càntabra. La companyia alemanya reitera el consell de mantenir. Santander cotitza actualment als 3,74 euros.

  • 4,56€
  • -0,90%

El mercat va rebre aquest dimarts amb fortes pujades (+4,78%) el Pla del banc. Berenberg espera que el creixement del marge d'interessos impulsat pels tipus, juntament amb una penetració més gran dels ingressos per comissions, empenyi a l'alça els beneficis. Tot i això, malgrat la millora prevista de la rendibilitat, preveu que l'acumulació de capital del banc "continuï sent modesta" i que els seus rendiments totals es mantinguin per sota de la mitjana del sector.

"En cotitzar en línia amb el seu descompte mitjà a llarg termini respecte al sector (10%), el perfil de risc-recompensa de Santander està equilibrat, segons la nostra opinió", afirmen aquests experts.

Afegeixen des de Berenberg que el compromís de Santander d'elevar el 'pay out' fins al 50% i de fer recompres durant els propers tres anys està en línia amb les seves estimacions. En aquest sentit, les previsions de distribució de capital es mantenen sense canvis. Aquests analistes esperen una rendibilitat total per a Santander al voltant del 8% anual enfront d'una mitjana del sector del 9-10%. "Assumint que qualsevol excedent sobre l'objectiu de la direcció del 12% de ràtio CET1 és excés de capital (és a dir, 40 punts bàsics d'APR, segons les nostres estimacions), això equivaldria a un 4% de la capitalització borsària del banc", detallen.

Aquests analistes necessiten que la millora de preu objectiu es produeix com a conseqüència d'augmentar entre un 10% i un 15% les estimacions de beneficis gràcies a l'increment dels ingressos i a la reducció de les pèrdues per crèdits.

Noticias relacionadas

contador