- Santander redueix la seva participació fins al 61,3%, però a la participació de Popular li afegeix un 9,2%
- BBVA ha elevat fins al 29% el percentatge del 20,5% que tenia en la immobiliària
La immobiliària reprèn el negoci promotor amb una cartera de sòl per aixecar 24.000 habitatges i no descarta tornar a Borsa.
- 4,36€
- -0,95%
- 9,30€
- -0,77%
Santander i BBVA han rellançat Metrovacesa com a plataforma per donar sortida a la seva cartera de sòls, en traspassar-li terrenys valorats en 1.108 milions d'euros perquè la immobiliària promogui i vengui 24.000 habitatges.
En virtut de l'operació, l'entitat que presideix Ana Botín ha reduït la seva participació en Metrovacesa fins al 61,3%, des del 70,3% que tenia fins ara. No obstant això, suma un 70,5% en afegir-hi el 9,2% que ostenta Banc Popular.
De la seva banda, BBVA ha elevat fins al 29% el percentatge del 20,5% que tenia en la immobiliària.
Aquestes variacions en el repartiment del capital de Metrovacesa són conseqüència de les diferents aportacions de sòls dutes a terme per cadascuna de les entitats accionistes, que s'han materialitzat a través d'una ampliació de capital, segons ha explicat el conseller delegat de l'empresa, Jorge Pérez de Leza.
D'aquesta manera, Metrovacesa, que el proper any celebra el seu centenari, aborda una nova etapa com a empresa simplement promotora d'habitatges.
De la seva banda, Santander i BBVA conclouen la reestructuració de la immobiliària amb la qual es van quedar durant la crisi, atès que durant l'any passat ja van fusionar la divisió patrimonial que tenia Metrovacesa amb Merlín, una operació per la qual els bancs es van convertir en primers accionistes d'aquesta SOCIMI.
Pel que fa a la nova Metrovacesa, després de la injecció de sòls dels seus bancs accionistes, l'empresa preveu iniciar ja aquest any la promoció de 2.000 habitatges. A partir del 2018 espera avançar una velocitat que suposarà llançar entre 4.000 i 5.000 nous pisos l'any.
Metrovacesa no descarta en la seva nova estratègia de creixement sospesar en el seu moment una eventual sortida a borsa i reconeix que els seus bancs accionistes voldran diluir la seva participació "en algun moment". "Però ara com ara estem centrats en el desenvolupament del pla estratègic", ha assegurat Pérez de Leza.