Banco Santander ha duplicat el nombre de clients empreses emergents fins a assolir-ne els 2.000. Tot això des de la posada en marxa de Santander Startups a principis del 2023, amb més de 270 milions d'euros el finançament dels seus projectes, majoritàriament orientats a oferir solucions tecnològiques i a facilitar programari a altres empreses.
- 4,36€
- 0,08%
Santander Startups ofereix solucions financeres específiques i adaptades a cada etapa del cicle de creixement d'aquestes empreses, que el banc posa a la seva disposició mitjançant una bateria de mesures per facilitar-los el camí en el seu desenvolupament, "cosa que contribueix a impulsar l'ecosistema d'innovació i emprenedoria a Espanya".
Olga Abad, directora d'Empreses i Institucions de Santander Espanya, ha assenyalat que "Santander Startups és un clar exemple de l'impuls de Santander a la banca d'empreses, basada en la simplificació de productes i en un enfocament encara més gran en el client, a la qual hem reforçat els nostres segments i negocis especialitzats i hem posat a la seva disposició les millors eines de Banca d'Inversió mitjançant Santander Growth".
De la mateixa manera, Trainera Venture Finance, el fons de Venture Debt per import de 100 milions d'euros, que el banc va crear a finals de l'any passat en aliança amb Inveready Asset Management, ha començat la seva activitat, orientada especialment a empreses de base tecnològica i alt creixement.
Aquest fons, que ja ha formalitzat les primeres 8 operacions per un import de 13 milions d'euros, està dissenyat per operar amb un ús eficient del capital, per a companyies que han aixecat almenys una ronda de capital i que puguin assolir el llindar de rendibilitat a mitjà termini. Les operacions van aproximadament des dels 500.000 euros als 5 milions, cosa que permet finançar el creixement d'una manera flexible, minimitzant la dilució dels accionistes.
A més, Santander recolza les empreses emergents de tecnològies financeres a nivell global mitjançant la presa de participacions minoritàries a la seva capital a través de Mouro Capital i dona suport al fons paneuropeu Atempo Growth, que proporciona finançament de venture debt per a companyies tecnològiques d'alt potencial de creixement amb una forquilla d'inversió per companyia entre 2 i 25 milions d'euros.
Addicionalment, Santander donarà suport a les empreses emergents de ciberseguretat a través d'un acord estratègic amb Forgepoint Capital, empresa líder de venture capital especialitzada en ciberseguretat, per a la creació conjunta de Forgepoint Capital International, nova gestora europea de venture capital especialitzada en ciberseguretat.
El 2023, Santander va llançar Growth, un programa de finançament de pimes d'alt creixement. Amb aquesta iniciativa, el banc impulsa el creixement de les pimes apropant-les a la banca d'inversió, mitjançant la gamma completa de solucions a què tradicionalment només podien accedir les grans companyies i un equip especialitzat i de proximitat al seu territori.
"En concret, 50 banquers d'inversió a nivell nacional i a les direccions territorials donen suport a aquestes empreses i posen a la seva disposició les millors eines d'assessorament i creixement per als seus negocis", ha conclòs l'entitat.