ep archivo   el consejero delegado de grupo santander jose antonio alvarez interviene en la
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Banc Santander cau ara amb força (-4%, 2,92 euros) després d'arribar a pujar aquest matí més d'un 3% després de publicar resultats. L'entitat ha batut expectatives amb els comptes del primer trimestre de l'any. El banc ha guanyat 2.453 milions fins al març (+58%), amb una millora de l'11,3% del marge d'interessos i del 8% del marge brut, fins als 12.305 milions.

  • 4,64€
  • 2,54%

Els analistes valoren la "positiva evolució de les mètriques més importants", com són inversió creditícia, ingressos i cost de risc, juntament amb el fet que l'entitat hagi confirmat els objectius per al 2022.

Els experts de Bankinter enumeren els aspectes favorables d‟aquestes xifres. En primer lloc, la rendibilitat RoTE ordinari se situa en el rang alt del sector (14,2% enfront del 12,7% el 2021). A més, la ràtio de capital CET1 assoleix l'objectiu (12,05% enfront de l'11,95% del quart trimestre) i la ràtio d'eficiència (costos/ingressos) millora fins al 45%. Així mateix, subratllen l'evolució del marge d'interessos, que guanya tracció gràcies al "dinamisme comercial", la pujada de tipus a les principals àrees geogràfiques i el canvi a millor a les divises llatinoamericanes.

Amb tot això, destaquen aquesta reafirmació de la guidance per a l'any i afirmen que, encara que la morositat repunta fins al 3,26% (des del 3,16% del quart trimestre del 2021), es manté a nivells històricament baixos, amb una ràtio de cobertura elevada (69%).

Per tot això, Bankinter reitera el consell de compra sobre Santander, amb un preu objectiu de 4,25 euros.

"BONA EVOLUCIÓ OPERATIVA"

Els analistes de Renta 4, per part seva, destaquen la "bona evolució operativa" gràcies al creixement de volums, així com a majors rendibilitats. També subratllen que l'entitat ha complert el primer trimestre amb les guies proporcionades per al conjunt de l'any. Recordem que Santander espera, per al 2022, un creixement dels ingressos al voltant del 5%, un ROT ordinari per sobre del 13%, una ràtio d'eficiència del 45% i una ràtio de capital CET1 fully loaded del 12%.

Renta 4 reitera el seu consell de sobreponderar Santander, amb un preu objectiu de 3,99 euros.

Noticias relacionadas

contador