banamex

Hi haurà batalla per a la compra de Banamex, la filial mexicana de Citigroup que el banc nord-americà ha posat a la venda. El banc espanyol Santander i l'entitat asteca Banorte han presentat ofertes per aquesta divisió amb el bilionari Carlos Slim, que controla el banc Inbursa; i amb el magnat miner Germán Larrea.

  • 4,36€
  • -0,95%

Segons informa Bloomberg, hi ha una altra oferta addicional per part de Banca Mifel, liderada per Daniel Becker, que alhora és president de l'Associació de Bancs de Mèxic.

D'aquesta manera, Santander és l'únic banc estranger que ha presentat ofertes, mentre que BBVA, que té una presència a Mèxic molt més important que el banc càntabre, no s'ha interessat en aquesta operació.

Banc Nacional de Mèxic (Banamex), considerat com el tercer banc asteca més gran, està valorat en llibres entre 4.000 i 8.000 milions de dòlars, i permetria a Santander guanyar mida en un dels mercats emergents més atractius. Citi ha posat a la venda les operacions de banca de consum i de petites empreses i el negoci de banca de mercat mitjà.

Durant els primers tres trimestres del 2021, aquests negocis van facturar 3.081 milions d'euros, van registrar beneficis abans d'impostos per valor de 1.056 milions d'euros i van sumar actius per gairebé 39.000 milions d'euros. Per la seva banda, Santander Mèxic és la segona entitat del país i va generar un benefici net de 602 milions d'euros durant els nou primers mesos del 2021, xifra que va suposar un 10,3% del benefici total del grup, amb una rendibilitat del 13,2%, enfront del 12,6% del grup.

EL DUBTE DE L'AMPLIACIÓ

Tot i això, els analistes dubten que Santander pugui emprendre l'operació sense ampliar capital, tal com va assenyalar Ana Botín durant l'última presentació de resultats. Aquests dubtes estan pesant sobre la cotització del banc a les últimes setmanes.

"Hi ha molt creixement orgànic per a nosaltres a Mèxic sense comprar Banamex. Dit això, i vull ser molt clara, només comprarem Banamex, si podem pagar en efectiu. No emetrem accions del grup, ni a nivell de la subsidiària de Mèxic. Podem mantenir la nostra ràtio de capital CET1 per sobre del 12% i, molt important, mantindrem la política de dividend que hem anunciat d'un pay out del 40% per als nostres accionistes", va afirmar Botín a principis de maig.

Tot i això, la preferència del president mexicà, Andrés Manuel López-Obrador (AMLO), que sigui una entitat mexicana la que compri aquest negoci; i l'interès de grups de primer nivell com Banorte i Inbursa, fa que sigui molt difícil per Santander endur-se el gat a l'aigua sense presentar l'oferta més alta i fer un esforç financer.

Noticias relacionadas

contador