Banc Santander aspira a augmentar el 'pay-out' per sobre del 40% "més enllà del 2022", segons ha assenyalat la presidenta executiva de l'entitat, Ana Botín. El banc sotmet a aprovació de la junta d'accionistes un dividend complementari a compte del 2021 de 0,0515 euros, pagador a partir del 2 de maig.
- 4,37€
- -3,52%
Juntament amb el primer dividend, pagat el novembre del 2021, el dividend en efectiu total amb càrrec als resultats del 2021 se situa en 0,01 euros. Incloent-hi les recompres d'accions, la retribució total als accionistes amb càrrec al 2021 serà d'uns 3.400 milions d'euros, xifra que equival a una rendibilitat per dividend del 7%.
Botín confirma que el banc mantindrà l'objectiu de remunerar l'accionista amb l'equivalent al 40% del benefici ordinari. La presidenta de l'entitat també reitera els objectius del banc a mitjà termini: un retorn sobre el capital tangible ordinari del 15% i una ràtio d'eficiència d'aproximadament el 40%, alhora que manté una ràtio CET1 fully loaded del 12 %.
Està previst que almenys el 68% dels accionistes participin a la junta, cosa que representa un nou rècord, ha indicat el banc. La trobada es desenvoluparà de forma híbrida, amb alguns accionistes presents a la seu del banc i altres connectats telemàticament. Els accionistes voten per aprovar, entre altres qüestions, els comptes anuals de l'exercici 2021, quan el grup va obtenir un benefici ordinari abans d'impostos de 15.260 milions d'euros i un benefici atribuït de 8.124 milions d'euros.
Igualment, voten l'autorització al consell perquè pugui reduir el capital social en circulació del grup fins a un 10% mitjançant la compra i l'amortització posterior d'accions en el marc de futurs programes de recompra d'accions. Qualsevol futur programa de recompra d‟accions està subjecte a decisions internes i aprovacions regulatòries.
A més, els accionistes decideixen avui sobre el nomenament de Germán de la Fuente com a conseller independent, així com la reelecció dels consellers següents: José Antonio Álvarez, que és conseller delegat; Belén Romana i Henrique de Castro, que són consellers externs independents, i de Luis Isasi i Sergio Rial, que són consellers externs.