ep la presidenta del grupo santander ana botin y el consejero delegado jose antonio alvarez en la
Ricardo Rubio - Europa Press

Banc Santander ha anunciat que proposarà als seus accionistes la distribució d'un dividend en efectiu de 5,15 cèntims per acció, pagador a partir del 2 de maig del 2022, com a part d'una retribució complementària amb càrrec a l'exercici 2021, així com una segona recompra d'accions per valor de 865 milions d'euros, que es llançarà una vegada s'obtinguin les aprovacions reguladores corresponents.

  • 4,64€
  • 2,54%

El quart trimestre del 2021, Santander va pagar un primer dividend en efectiu a compte del 2021 de 4,85 cèntims d'euro i va completar una recompra d'accions per valor de 841 milions d'euros.

Per tant, amb el nou dividend en efectiu i la nova recompra d'accions, el capital repartit als accionistes a compte de l'exercici 2021 serà d'uns 3.400 milions d'euros, xifra que equival a una rendibilitat per dividend del 7%, segons el banc.

L'últim dia de negociació de l'acció amb dret al cobrament del proper dividend seria el 27 d'abril, l'acció cotitzaria ex-dividend el 28 d'abril i la data de registre (record date) seria el 29 d'abril.

També se sotmetrà a votació de la junta una autorització al consell per reduir el capital social en circulació del grup fins a un 10% mitjançant la compra i l'amortització posterior d'accions; per exemple, en el marc de possibles programes de recompra d'accions en el futur. Qualsevol programa de recompra d'accions estarà subjecte a decisions internes i aprovacions reguladores.

Noticias relacionadas

contador