samsung galaxy ring
Samsung

Samsung ha llançat al mercat el seu darrer dispositiu portàtil, Galaxy Ring, un anell intel·ligent que compta amb funcions de seguiment de la salut. Inclou el monitoratge de la freqüència cardíaca i del son. El dispositiu de la companyia sud-coreana sortirà a la venda aquest any, però encara no se'n coneix la data prevista ni el preu.

L'anell està equipat amb sensors, per la qual cosa podrà donar lectures de la freqüència cardíaca, la freqüència respiratòria, la quantitat de moviment realitzat durant el son i el temps que pren a una persona agafar el son un cop al llit, segons ha informat Hon Pak, cap de l'equip de salut digital de Samsung Electronics.

Alhora, també ha assenyalat que l'anell podrà donar-li a l'usuari una "puntuació de vitalitat" que "recopila dades sobre la preparació física i mental per veure com de productiu en pot ser". Es podrà accedir a aquestes i altres funcions mitjançant l'aplicació Samsung Health.

El cap de l'equip de salut digital de Samsung ha afegit que la companyia coreana està considerant afegir una funció que permetria fer pagaments sense contacte, com passa amb els telèfons intel·ligents.

L'executiu de Samsung també va afegir que la companyia està treballant en la monitorització no invasiva de la glucosa, així com en la detecció de la pressió arterial a través dels dispositius portàtils.

"Els nostres propis clients ens van dir: volem opcions. Volem poder tenir altres formes de dispositius portàtils per mesurar la salut. Alguns volen fer servir el rellotge, altres volen fer servir el rellotge i l'anell i beneficiar-se dels dos. Alguns simplement volen més simplicitat", ha indicat Pak.

ÚS DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

L'executiu també ha analitzat el paper que exercirà la intel·ligència artificial (IA) als serveis de salut de Samsung. Segons Pak, aquesta tecnologia pot ajudar a donar sentit a totes les dades que recopilen aquests dispositius. I, en darrer terme, l'objectiu de la companyia és aconseguir que la IA brindi informació més profunda sobre la salut d'una persona.

"En el futur hi haurà un entrenador assistent digital, perquè creiem que és del tot necessari", ha afirmat l'executiu de Samsung.

"Així que estem explorant diverses formes diferents en què la interfície humà-ordinador canviarà amb el temps... I per això creiem que Bixby (assistent digital de Samsung) amb veu representa una part important d'aquesta opció. Però no creiem que en sigui l'única opció. Tot i que Bixby, potencialment combinat amb grans models de llenguatge, pot suposar un canvi fenomenal. I òbviament estem tenint aquesta conversa", ha sentenciat Pak.

Noticias relacionadas

contador