• Aquestes dades mostren que el gegant asiàtic es devia sobreposar el fiasco del telèfon Galaxy Note 7 i els casos de corrupció en què s'ha vist embolicat
ep samsung electronics ise 2016

Samsung Electronics pronostica aconseguir un benefici operatiu rècord de 14 bilions de wons (10.559.000 d'euros) durant el trimestre abril-juny, cosa que suposaria un 72% interanual més, segons la seva previsió de resultats publicada aquest divendres.

Aquestes dades estan per sobre fins i tot de les previsions més optimistes dels economistes, segons recull l'agència EFE. I, si es confirma, seria la major xifra operativa trimestral registrada mai per la companyia tecnològica sud-coreana. Així mateix, Samsung preveu una facturació rècord per valor d'uns 60 bilions de wons (45.426.000 d'euros), cosa que suposaria un increment del 17,8% interanual.

Els analistes creuen que els bons resultats respondrien a l'excel·lent rendiment de la branca de xips de Samsung

Els analistes creuen que els bons resultats respondrien a l'excel·lent rendiment de la branca de xips de l'empresa amb seu a Suwon (al sud de Seül), ja que aquest gegant asiàtic és el major fabricant mundial de semiconductors, encara que aquesta no mostra en les seves previsions de resultats el seu guany net ni desgrana dades per unitats de negoci.

D'aquesta manera, la pujada de preus de les memòria NAND i DRAM i la millora en el subministrament haurien estat clau en aquest terreny, opinen molts economistes. Així, es creu que la divisió de semiconductors hauria sumat més de 500 milions d'euros, la meitat del guany operatiu, el que suposaria un altre rècord per a aquesta branca, que ja va aconseguir xifres històriques durant el primer trimestre d'aquest 2017.

D'altra banda, també s'espera que la companyia aconsegueixi bons resultats gràcies a les bones vendes dels smartphones d'alta gamma S8, alhora que la divisió de pantalles també estaria mostrant un bon comportament gràcies a la pujada en la demanda de panells OLED flexibles i l'increment de preus del LCD.

Samsung ha aconseguit sobreposar-se en poc temps el fiasco del telèfon Galaxy Note 7, que va deixar de produir i vendre l'any passat per repetits casos d'incendi del terminal, i també al recent arrest i enjudiciament del seu president, Lee Jae-yong, implicat en la trama corrupta que va fer caure l'anterior Govern sud-coreà.

Noticias relacionadas

contador