• Samsung pagarà 112 dòlars per acció en efectiu per Harman
  • L'acord ofereix una prima del 28% sobre el preu del tancament de Harman de 87,65 dolars per acció
samsung-rappelle-2-8-millions-de-machines-a-laver-aux-usa

El fabricant sud-coreà de telèfons intel·ligents, Samsung Electronics, ha anunciat aquest dilluns la compra del proveïdor nord-americà de peces d'automòbils Harman International Industries per 8.000 milions de dòlars en un acord en efectiu que, instantàniament, fa de Samsung un jugador de primer nivell en el sector de la tecnologia automotriu.

L'acord, que suposa la major adquisició de la història de Samsung, té com a conseqüència la reestructuració en la jerarquia de la cadena de subministrament automotriu mundial i reflecteix el ritme accelerat de la innovació en aquest sector i el major protagonisme de les empreses de mòbils en el mateix, informa WSJ.

Harman ha crescut de forma exponencial en els últims anys de la mà de Dinesh Paliwal a força de grans negocis, com a importants contractes amb General Motors o Fiat Chrysler Automobiles. La companyia té una cartera de comandes de 24.000 milions de dòlars, més de tres vegades els ingressos anuals, i prop de dos terços de les seves vendes actuals provenen dels fabricants d'automòbils.

L'acord amb Harman és gairebé deu vegades més gran que l'anterior rècord que va marcar la companyia amb la compra d'AST Research

En convertir-se en el proveïdor directe dels majors fabricants d'automòbils del món, Samsung obtindrà informació sobre el comportament canviant dels consumidors a mesura que les línies es van desdibuixant entre les indústries automotriu i mòbil. Més directament, Samsung disposarà d'una finestra oberta als desenvolupaments al món de l'automòbil, de la mateixa manera que el seu negoci de components de telèfons intel·ligents li permet "monitoritzar" el que Apple i altres fabricants de telèfons mòbils estan planejant.

Com a part de l'acord, que està subjecte a l'aprovació dels accionistes de Harman, la companyia nord-americana seguirà sent una filial independent del gegant de la tecnologia. Samsung pagarà 112 dòlars per acció en efectiu per Harman, que va generar uns guanys nets d'aproximadament 700 milions de dòlars i uns ingressos de 7.000 milions l'any passat.

L'acord ofereix una prima del 28% sobre el preu de tancament de Harman de 87,65 dòlars per acció, encara que està per sota del màxim històric de Harman d'al voltant de 145 dòlars a l'abril de l'any passat.

L'acord amb Harman és gairebé deu vegades major que l'anterior rècord que va marcar la companyia amb la compra de AST Research a mitjans dels anys noranta per 840 milions de dòlars.

contador