ep oficinas centrales de saic motor
SAIC MOTOR

El president del Govern, Pedro Sánchez, es troba de viatge oficial a la Xina i l'agenda d'aquest dimarts tenia una cita marcada en vermell: una reunió amb representants de les companyies xineses de l'automòbil Chery, Envisión i SAIC. Un matx de summa importància després que SAIC Motor, matriu de la marca MG, hagi mostrat el seu interès per obrir la seva primera fàbrica a Europa i s'especula sobre Espanya per acollir aquesta nova factoria del gegant asiàtic.

Des de l'Executiu han transmès el seu "interès" en aquest projecte, tot i que també han remarcat que "ells han mostrat interès. Però és veritat que competim amb altres països", segons han assenyalat fonts oficials després de la trobada.

En aquest sentit, cal destacar que MG ha sondejat algunes localitzacions com Extremadura, València i Andalusia, encara que també ha posat el focus sobre Hongria i la República Txeca.

Tot i això, i encara que no hi ha hagut concrecions, per al Govern la reunió ha estat positiva i s'ha dut a terme un intercanvi de punts de vista molt favorable.

Així, les empreses automobilístiques han evidenciat el seu interès a Espanya i valoren que hagi esdevingut un lloc atractiu per l'ecosistema que s'ha creat al voltant del vehicle elèctric gràcies a les energies renovables i l'energia verda.

Darrere d'aquesta mirada cap a Europa hi ha els aranzels imposats per Brussel·les als vehicles elèctrics xinesos importats. En el cas d'MG arriben al 36,8% i se situen com uns dels més alts.

Després de la trobada, Sánchez ha comunicat la signatura d'un Memoràndum d'Enteniment amb Envisió amb un compromís de mobilitzar inversions per 1.000 milions de dòlars a Espanya per al desenvolupament d'una planta de producció d'electrolitzadors que generaria més de 1.000 llocs de treball directes i indirectes.

contador