ep archivo   fachada de la sede de naturgy a 4 de abril de 2023 en madrid espana naturgy es una
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

"La restauració d'un CEO seria positiva des de l'àmbit de governança (ESG)", expliquen els analistes de Banc Sabadell al seu informe diari de mercats davant la informació de Cinco Días, segons la qual els fons d'inversió accionistes haurien proposat com principal candidat per exercir les labors executives del grup a Ignacio Gutiérrez-Orrantia.

  • 22,26€
  • -0,80%

Per a Sabadell, que atorga a Naturgy una valoració de vendre el valor i un preu objectiu de 24,12 euros, aquesta designació estaria en línia amb la tendència general de la majoria de les empreses cotitzades, que tendeixen a no concentrar el poder executiu en una mateixa persona, cedint determinades funcions a un número dos.

En aquest sentit, els analistes de l'entitat destaquen que si bé, "la proposta de Gutiérrez-Orrantia implicaria l'opció dels accionistes per un perfil més financer per a Naturgy el que encaixaria atesa l'actual situació de la companyia, actualment immersa en el projecte Geminis (segregació de negocis liberalitzats i regulats)".

Ignacio Gutiérrez-Orrantia és el màxim responsable des del 2021 de la banca d'inversió de Citigroup per a Europa, el Pròxim Orient i l'Àfrica.

No obstant, a la llista de possibles candidats apareix algun nom més, fins i tot de les mateixes files de la companyia.

Tot i així, una vegada que el procés per a la designació d'un CEO s'ha obert, aquest podria tancar-se a curt o mitjà termini. "Algunes fonts apunten a la reunió del consell d'administració ordinari del juliol", conclouen des de Sabadell.

Noticias relacionadas

contador