ep josep oliu banc sabadell
EUROPA PRESS - Archivo

Tot i que de portes enfora continuen negant qualsevol temptativa d'una operació corporativa, Banc Sabadell segueix a totes les travesses per a liderar la següent fusió bancària a Espanya. 'Bolsamanía' ja va informar que BBVA i l'entitat catalana feien comptes per a seguir els passos de CaixaBank i Bankia, mentre 'El Confidencial' afegeix Kutxabank a l'equació.

  • 1,86€
  • 2,28%
  • 9,58€
  • 1,87%

La posició oficial de les entitats expressada a 'Bolsamanía' procura distanciar-se d'aquests moviments. Banc Sabadell descarta absolutament “que s'estigui fent res”. “Estem centrant-nos en el desenvolupament i creixement de l'entitat i de TSB”, assegura un portaveu. BBVA, per part seva, ha declinat fer cap comentari a les peticions d'informació d'aquest mitjà.

El sentiment de mercat és d'altíssima expectació davant aquest o qualsevol altre anunci de futures fusions o adquisicions i Banc Sabadell es troba a l'ull de l'huracà per la seva situació d'extrema feblesa a la Borsa. “Té tot el sentit del món”, comenta Robert Casajuana, gestor a SLM, "que la següent operació impliqui el Sabadell."

Segons ‘El Confidencial’ Oliu, ha contactat les últimes setmanes amb els seus homòlegs de BBVA —Carlos Torres— i Kutxabank —Gregorio Villalabeitia—, Aquests contactes formen part de la doble estratègia de Sabadell. D'una banda, prioritza seguir en solitari malgrat la crisi de la covid-19. I per un altre, analitza activament operacions corporatives en cas que quadressin els números o que la crisi continuï empitjorant, fins al punt de complicar el pla A. Per això, ja té fins i tot un assessor, Goldman Sachs, com va publicar 'Bloomberg'.

Noticias relacionadas

contador