- 0,00€
- -0,11%
El president del Sabadell, Josep Oliu, no descarta la possibilitat de participar en un procés de fusió davant la pressió dels inversors perquè redueixi costos, "potser sí, ja ho veurem", ha afirmat en en un acte a la Cambra de Comerç de Sabadell sobre Perspectives econòmiques 2020 segons recull l'agència EFE.
Els baixos tipus d'interès són per Oliu els causants que la perspectiva de negoci de les entitats financeres espanyoles no sigui "molt pròspera". Això està provocant que els bancs que segueixin reduint costos i es concentrin, una possibilitat que no descarta que es produeixi en el futur a la seva entitat.
No és la primera vegada que el Sabadell es planteja una possible aliança. El passat mes de març Bolsamania va publicar que estava analitzant una fusió amb Bankia encara que finalment va ser descartada per la caiguda en borsa de les dues entitats i la impossibilitat que l'Estat vengués prèviament un paquet en borsa, per no tenir un pes excessiu en la entitat fusionada.
Tots dos bancs necessitaven buscar sinèrgies davant el prolongat escenari de tipus d'interès negatius i l'escàs creixement del crèdit. De l'altra, Sabadell, per fi, aconseguiria posar-se a l'altura dels grans enduplicar la seva mida.
Encara que sembla que s'ha girat la truita i les converses que hi ha sobre la taula apunten que la fusió sobre Bankia serà amb BBVA. Segons va avançar en exclusiva 'Bolsamania la setmana passada Pedro Sánchez s'ha compromès a fusionar les dues entitats amb Goirigolzarri al front.
DUBTES PEL NOU GOVERN
El president del Sabadell també ha volgut referir-se al nou govern de coalició format per PSOE i Unides Podem i ha advertit que hi ha "dubtes" als mercats sobre l'evolució de l'economia.
Oliu ha suggerit que, malgrat estar dins dels límits del dèficit europeu, caldria apostar per "polítiques austeres i coherents amb el que serien les necessitats a mitjà termini. Ha recordat també que aquesta setmana el Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat dues dècimes, fins a l'1,6%, les previsions de creixement per a Espanya.
Oliu ha fixat l'atenció en els "possibles riscos de la inflació dels preus" que es puguin donar a Espanya, encara que, com s'ha indicat, les versions oficials ho descartin, i sigui una possibilitat també en països com Itàlia, Alemanya i França.
Ha criticat la "tendència intervencionista" de les administracions, precisant en sectors com en el preu del lloguer dels habitatges i les ocupacions, augurant que actuant d'aquesta manera es poden provocar efectes perjudicials.