ep archivo   banco sabadell 20240729081702
BANCO SABADELL - Archivo

Banc Sabadell, a través de la seva filial Sinia Renovables, ha comunicat que finançarà amb 20 milions d'euros la construcció de plaques solars per a les plantes de fabricació de vehicles de Seat, en el "projecte més gran d'autoconsum realitzat a Espanya mitjançant un préstec estructurat sote el model de project finance, destinat a energies renovables”.

  • 1,94€
  • 2,45%

En total, s'assoliran 26,46 MWp (megawatts pic), la màxima potència a què es pot produir en condicions òptimes de llum solar. L'empresa especialista de la iniciativa és Greening, que serà l'encarregada de la construcció de les plantes.

A més del finançament a mida, Sinia Renovables, la divisió de fons d'inversió en energies renovables i sostenibilitat de Banc Sabadell, ha adquirit el 49% del capital del projecte i s'hi ha involucrat directament com a soci.

El 51% restant l'ostenta el grup empresarial Conecta2 Energía. Aquesta companyia, especialitzada en serveis integrals d'autoconsum fotovoltaic i comercialització d'energia al mercat per optimitzar tots els costos energètics, actua com a sponsor del projecte. A l'àrea de desenvolupament fotovoltaic i, després del projecte de Seat, Conecta2 Energía tindrà en operació 30 MWp ia Ready to Build 20 MWp addicionals, a més d'una cartera de 40 MWp a desenvolupar.

"Gràcies a la producció d'aquests panells fotovoltaics, Seat es podrà autoabastir aproximadament l'11% del consum total d'electricitat de les instal·lacions, reforçant així el seu compromís amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica", ha explicat l'entitat.

Per a Xavier Comerma, director general adjunt i director territorial de Catalunya de Banc Sabadell, “l'estructura de finançament que hem dissenyat, juntament amb la nostra participació directa al capital del projecte, subratlla la nostra voluntat i compromís d'involucrar-nos en iniciatives transformadores. amb Conecta2 Energía i Greening és un exemple clar de com des del sector financer podem tenir un paper crucial en el desenvolupament de solucions energètiques innovadores i sostenibles”.

Noticias relacionadas

contador