Sabadell es dispara aquest divendres un 7% després de registrar un benefici net durant el primer trimestre de 73 milions (-22%) i anunciar que la seva filial britànica TSB torna a beneficis. Els experts de Barclays diuen que han estat uns "bons resultats amb sòlides tendències comercials", amb un benefici net un 49% per sobre de les previsions del consens a causa principalment de la millor evolució dels ingressos, ja que tant el marge d'interessos (NII, per les sigles en anglès) com les comissions van superar les expectatives.
- 1,79€
- -2,95%
Quant als costos, aquests es van situar als 640 milions, un 1% per sota el consens, mentre que les provisions van quedar en 354 milions, un 1% per sobre del previst. La taxa de morositat, del 3,7%, va augmentar des del 3,6% del quart trimestre. Pel que fa al capital, el CET 1 es va situar a l'11,96%, 6 punts bàsics per sota dels nivells del quart trimestre.
"Els resultats van ser positius", remarquen aquests analistes, que recorden que el banc celebrarà una jornada "estratègica" per a inversors amb la nova directiva al maig (28 de maig).
"SORPRÈN" DESPRÉS NORMALITZAR PROVISIONS
Bankinter destaca que el banc "sorprèn positivament" durant el primer trimestre després de normalitzar provisions i abandonar les pèrdues de TSB. Tot i això, precisa que les xifres "encara són fluixes a nivell operatiu" perquè l'estalvi en costos i la caiguda en ROF "no compensen la pressió en marges" i les comissions "es resisteixen" després de la venda de Sabadell Asset Management.
Tanmateix, el 'banc taronja' anticipava a primera hora aquesta reacció positiva en la cotització per diverses raons. D'una banda, les xifres encara no reflecteixen les sinergies d'estalvi en costos a Espanya (141 milions d'euros estimats per 2021 a partir del segon trimestre). A més, l'equip gestor augura una millora en el marge d'interessos el 2021. A tot això se suma aquesta millora en els indicadors d'activitat comercial a la qual també es refereixi Barclays, amb increments de quota de mercat als principals segments (hipoteques, consum i pimes).
El cost del risc afluixa fins als 69 punts bàsics (davant els 86 punts bàsics el 2020) i la morositat es manté "relativament estable" (3,7% enfront del 3,6% durant quart trimestre del 2020). La ràtio de capital CET-1 FL, principal focus d'atenció del mercat en trimestres passats, es manté en un nivell "confortable" (11,96% enfront del 12,60% l'últim trimestre del l'any passat), conclou Bankinter.