ep ence recibe una evaluacion verde de spsu financiacionla adquisicionla plantapuertollano
ENCE - Archivo
3,01€
  • 0,08€
  • 2,66%

Els experts de Banc Sabadell han elevat el seu consell sobre la paperera Ence fins a comprar des de vendre després de les caigudes del 25% que registra la companyia aquest any. Així mateix, han fixat el seu nou preu objectiu en 5,12 euros, xifra que suposa atorgar un potencial a la companyia del 25% des dels preus actuals de cotització.

Ence és la pitjor companyia de l'IBEX aquest any a mesura que s'ha anat intensificant la crisi que viu pels dubtes sobre l'extensió de la concessió de la seva planta a Pontevedra. El triomf del PSOE, que estaria a favor de rescindir la concessió, en les passades eleccions, ha fet créixer aquesta crisi.

No obstant això, els analistes de Sabadell especulen com a escenari més probable que sí que hi haurà pròrroga a Pontevedra fins al 2033. A més, expliquen que la seva valoració únicament incorpora aquells projectes ja en marxa, mentre que redueixen lleugerament la seva estimació del preu de la cel·lulosa (-3% enfront de l'anterior).

Ence va anunciar el passat 6 de maig una caiguda en el seu benefici en el primer trimestre del 41%. La companyia va registrar forts descensos durant la següent jornada després de publicar les seves xifres. Els analistes de Banc Sabadell reconeixen que aquestes xifres van estar per sota del que s'esperava en marges.

El grup paperer va indicar que els resultats de gener a març es van veure afectats per l'efecte del tipus de canvi i l'augment dels inventaris de cara a la parada de la biofàbrica de Navia, que serà més llarga del que és habitual per augmentar la seva capacitat de 80.000 tones.

Noticias relacionadas

contador