ep avionesryanair 20170303115502
RYANAIR

Els més de 120.000 passatgers afectats pels nou dies de vaga que va patir Ryanair durant l'estiu poden significar una compensació total de 33 milions d'euros, segons la plataforma en línia que gestiona demandes a aerolínies, AirHelp.

  • 15,57£
  • -2,90%

Així, el web aconsella a tots els passatgers afectats que comprovin si els seus problemes abans o durant el vol els donen dret a una compensació financera. Aquest tipus de reclamacions es poden presentar fins a tres anys després de l'incident.

"És hora que Ryanair compensi als milers de passatgers", afirma la dircom d’AirHelp

"És hora que Ryanair compensi als milers de passatgers els plans de vacances dels quals s'han vist destruïts per la seva mala gestió durant els últims dos mesos, que l'han convertit en una de les temporades de viatges d'estiu més caòtiques de la història", opina la directora de comunicació global d’AirHelp, Paloma Salmerón.

Així mateix, culpa "aquest tipus de companyies aèries no responsables", pels retards i cancel·lacions, ja que "no aconsegueixen oferir unes condicions de treball adequades al seu personal".

Per la seva banda, Ryanair afirma que "segons la normativa EU261, les compensacions a passatgers no són aplicables quan el retard o cancel·lació (en cas de vaga) està fora del control de l'aerolínia. Si les vagues estiguessin en mans de Ryanair, no s’haurien dut a terme. En aquesta línia, Air Help hauria d'explicar per què no van reclamar a Vueling el pagament de les compensacions EU261 durant la vaga de pilots que va tenir lloc l'abril i maig de 2018, i per què no van prendre mesures contra aquesta aerolínia".

DRETS DELS PASSATGERS

AirHelp ha recordat que en cas de retards superiors a tres hores, vols cancel·lats o denegacions d'embarcament, els passatgers poden tenir dret a una compensació econòmica de fins a 600 euros per persona en determinades circumstàncies, a més de qualsevol transport alternatiu o el reemborsament del bitllet original.

El requisit per a això, expliquen, és que l'aeroport de sortida es trobi dins de la Unió Europea o que la companyia aèria que el transporti hi tingui la seva base.

A més, la plataforma apunta que per optar a una indemnització el motiu del retard en les operacions de vol ha de ser causat per la companyia aèria. Així, circumstàncies extraordinàries com tempestes o emergències mèdiques eximeixen les aerolínies d'indemnitzar els seus clients.

En aquest punt, recorden que el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees ja va dictaminar que les vagues de personal de les pròpies companyies aèries no es consideren circumstàncies excepcionals, per la qual cosa estan obligades a abonar les indemnitzacions.

D'altra banda, AirHelp assenyala que si un passatger pateix un retard de més de dues hores, les companyies aèries també estan obligades a proporcionar-los menjar, beguda gratuïta, accés a la comunicació i fins i tot allotjament, si cal.

Noticias relacionadas

contador