• Aquest estiu ha rebaixat les tarifes dels seus vols en un intent d'estimular la demanda
  • Assegura que si es veu obligada a fer el mateix durant la temporada d'hivern, acabarà per repercutir en les seves previsions
Ryanair, aircraft, transport, travel

Ryanair ha tornat a donar la veu d'alarma davant les conseqüències que està tenint en la seva activitat la decisió dels britànics d'abandonar la Unió Europea (UE), coneguda com Brexit. Segons ha explicat l'aerolínia, la més gran d'Europa per passatgers, si a l'hivern es veu obligada a seguir amb la rebaixa de tarifes que ja ha implementat aquest estiu per estimular la demanda i trampejar els efectes del Brexit, això acabarà per influir en les seves previsions i, per tant, els seus resultats.

  • 15,20€
  • -2,25%
Una caiguda de tarifes aèries d'entre un 10% i un 12% durant la segona meitat de l'any podria afectar les seves previsions per a l'exercici complet

Així ho va dir aquest dimecres el conseller delegat de la companyia, Michael O'Leary, en una conferència en què va presentar els plans de Ryanair per al Regne Unit. Segons ha indicat, una eventual caiguda de tarifes aèries d'entre un 10% o 12% durant la segona meitat de l'any podria afectar les seves previsions per a l'exercici complet, encara que també va assenyalar que encara és aviat per entreveure el que passarà a partir d'octubre, quan els europeus redueixin els seus viatges. Aquest dijous Ryanair puja un 1% a la borsa de Dublín, encara que en l'acumulat de l'any es deixa un 19%.

La companyia de baix cost irlandesa preveu tancar el seu exercici fiscal, que acabarà al març de 2017, amb un creixement del 12% dels seus beneficis, en un interval d'entre 1.375 i 1.425 milions d'euros, i a més espera transportar 117 milions de passatgers. No obstant això, aquestes dades podrien no aconseguir-se davant els "riscos significatius" que planteja la sortida de la UE.

O'Leary es va mostrar "molt prudent" de cara a l'evolució de la demanda de viatges des del Regne Unit, després que la companyia irlandesa hagi reduït en un 9% les seves tarifes per estimular els viatges després de la victòria del 'Brexit'. "Estem rebaixant les tarifes d'una manera més pronunciada que l'any passat", ha assenyalat, i ha explicat que "si les tarifes durant la segona meitat de l'any cauen en més d'un 10% o 12%, llavors haurem de revisar l'orientació de tot l'any", recull Europa Press. I és que hi ha molta incertesa sobre les reserves d'hivern.

ALENTEIX EL SEU CREIXEMENT AL REGNE UNIT

Ryanair, amb una quota de mercat del 18% al Regne Unit, ha avançat que té previst reduir el seu ritme del creixement en aquest mercat, al 6% per a l'exercici 2017-2018, davant el 15% de l'últim any. O'Leary va admetre que l'augment de l'oferta al país si no hagués triomfat el 'Brexit' fregaria el 10% -15%. A més, ara preveu uns 44,5 milions de passatgers transportats al Regne Unit, davant els 50 milions que estimava abans de la votació que es va produir el passat 23 de juny.

"El Regne Unit patirà un dany econòmic significatiu quan comenci a entrar a les entranyes de la decisió del Brexit"

Així mateix, O'Leary es va mostrar preocupat pel futur del Regne Unit després de la seva sortida d'Europa. "Confiem que ho faci bé fora, però estic molt preocupat. El Regne Unit patirà un dany econòmic significatiu quan comenci a entrar a les entranyes de la decisió del Brexit", va dir segons recull Expansión.

I també va instar el Govern britànic que dirigeix ​​Theresa May a permetre la construcció de tres noves pistes als aeroports de Londres -Heatrow, Gatwick i Stansted-, i no triar entre ells per a fer una única pista. "Seria una bona resposta en l'etapa post-Brexit. Quin és el futur de la Gran Bretanya al món, estar oberta per als negocis, per comerciar? No es pot estar obert als negocis si no tens capacitat en els aeroports de la ciutat principal".

La companyia irlandesa va aconseguir un benefici de 256 milions d'euros el seu primer trimestre fiscal, finalitzat el 30 de juny, un 4% més respecte al mateix període de l'exercici precedent.

contador