- La companyia irlandesa reitera als seus comptes les seves preocupacions pel Brexit
L'aerolínia irlandesa Ryanair va registrar un benefici net de 1.398,1 milions d'euros durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal 2016/2017, finalitzat el 31 de desembre, xifra que suposa un 11% més que fa un any, tot i l'impacte de les cancel·lacions i augments salarials, xifrat en uns 25 milions i cent milions d'euros respectivament, durant el seu tercer trimestre. Després d'aquests resultats, les seves accions cauen un 3% a la Borsa de Dublín.
- 16,00£
- 4,84%
La companyia de baix cost irlandesa va anunciar 18.000 noves cancel·lacions de vols fins a març de 2018, fet que afectarà 34 rutes i 400.000 passatgers amb vols reservats des de novembre passat, que se sumaran als més de 2.000 vols cancel·lats entre setembre i octubre.
Després d'aquests problemes, Ryanair va anunciar un pla per reclutar uns 600 pilots fins a juny de 2018 per solucionar el seu error de planificació amb les vacances dels seus pilots i salvar la crisi que li va suposar un cost de 25 milions d'euros. A aquesta quantitat se sumen els cent milions d'euros més a l'any derivats de la millora salarial del 20% a tots els seus pilots.
No obstant això, tot i l'impacte d’ambdós successos durant el tercer trimestre fiscal de l'aerolínia, la companyia irlandesa va aconseguir un benefici net un 12% més gran durant el període, fins als 105,6 milions d'euros. El volum de facturació va arribar als 5.830,2 milions d'euros durant els seus primers nou mesos fiscals, amb una millora del 6% respecte al mateix període de l'exercici anterior.
El benefici operatiu es va situar als 1.602,4 milions d'euros, fet que suposa un 9% més respecte als primers nou mesos del seu exercici fiscal anterior. Durant el tercer trimestre fiscal (octubre-desembre), va ingressar 1.404,9 milions d'euros, fet que suposa un 4% més respecte al mateix període de l'exercici anterior.
Durant el seu tercer trimestre fiscal la companyia va acordar canviar la seva política respecte a la representació sindical dels seus treballadors i reconèixer els sindicats de pilots. "Hem conclòs amb èxit el nostre primer acord de reconeixement amb el sindicat Balpa al Regne Unit, un mercat que representa més del 25% dels nostres pilots" va assenyalar el conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary.
"Cuando se haya completado este proceso, esperamos tener un compromiso similar con los sindicatos de tripulantes de cabina. Si bien el reconocimiento sindical puede agregar cierta complejidad a nuestro negocio y puede causar interrupciones a corto plazo y relaciones públicas negativas, no alterará nuestro liderazgo en costos en la aviación europea, o cambiará nuestro plan para crecer a 200 millones de tráfico para marzo de 2024", añadió O'Leary.
'BREXIT'
Pel que fa al 'Brexit', des de la companyia de baix cost irlandesa continuen mostrant la seva preocupació per la "contínua incertesa sobre els termes de la sortida proposta de la UE del Regne Unit al març de 2019". L'aerolínia de baix cost insisteix en la necessitat d'acords bilaterals perquè no es vegin afectats els vols a partir d'abril de 2019. "Nosaltres, com altres aerolínies, necessitem claredat sobre aquest tema abans de publicar els nostres calendaris d'estiu de 2019 a mitjans de 2018 i s'acaba el temps perquè el Regne Unit desenvolupi i accepti aquestes solucions", assenyala O'Leary.
"Hem sol·licitat a l'Autoritat Civil d'Aviació (CAA) britànica un certificat d'operador aeri del Regne Unit (AOC) com a part de la nostra planificació de contingència contra el 'Brexit'. Esperem que aquest procés trigui diversos mesos, però que es completi molt abans de setembre de 2018", ha conclòs O'Leary.