rupert murdoch

Rupert Murdoch ha anunciat aquest dijous la seva renúncia com a president de la junta directiva de Fox Corporation i News Corp. La mesura serà oficial el novembre i Murdoch, de 92 anys, serà nomenat president emèrit de cada companyia.

"Rupert Murdoch deixarà el càrrec de president de cada junta directiva a partir de la propera Assemblea General Anual d'Accionistes de cada empresa a mitjans de novembre. Murdoch serà nomenat president emèrit de cada empresa", recull el comunicat de les dues entitats.

Després de les Assemblees Generals Anuals, Lachlan Murdoch es convertirà en president exclusiu de News Corp i continuarà com a president executiu i conseller delegat de Fox Corporation.

"En nom de les juntes directives de FOX i News Corp, els equips de lideratge i tots els accionistes que s'han beneficiat del seu ardu treball, felicito el meu pare per la seva notable carrera de 70 anys", ha afirmat Lachlan Murdoch.

"Li agraïm la seva visió, el seu esperit pioner, la seva ferma determinació i el llegat durador que deixa les empreses que va fundar i les innombrables persones que ha impactat. Estem agraïts que s'exerceixi com a president emèrit i sabem que continuarà brindant valuosos consells les dues companyies", ha afegit.

Rupert Murdoch, per part seva, s'ha volgut acomiadar dels treballadors i a través d'una nota els ha explicat la seva decisió, assenyalant que “és el moment adequat per assumir diferents rols, sabent que tenim equips veritablement talentosos i un líder apassionat i de principis en Lachlan que es convertirà en l'únic president de les dues companyies".

"Les nostres empreses gaudeixen d'una salut sòlida, igual que jo. Les nostres oportunitats superen amb escreix els nostres desafiaments comercials. Tenim totes les raons per ser optimistes sobre els propers anys; certament ho sóc, i planejo ser-hi per participar-hi. Però la batalla per la llibertat d'expressió i, en última instància, la llibertat de pensament, mai no ha estat més intensa", ha subratllat Murdoch pare.

Així mateix, ha asseverat que en el seu nou rol estarà "involucrat cada dia en el concurs d'idees. Les nostres empreses són comunitats, i en seré un membre actiu. Estaré veient les nostres transmissions amb un ull crític, llegint els nostres diaris, llocs web i llibres amb molt interès, i contactant-me amb vosaltres amb pensaments, idees i consells. Quan visiteu els vostres països i empreses, podeu esperar veure'm a l'oficina un divendres a la tarda”.

La sortida de Murdoch pare arriba en un moment complicat per a Fox, després que a principis d'aquest any hagués de fer front al pagament de 787.500 milions de dòlars per resoldre les demandes per difamació de la companyia de tecnologia de votació Dominion.

News Corp. és propietària del diari The Wall Street Journal, entre altres capçaleres, mentre que Fox és l'empresa matriu de les cadenes de televisió Fox News i Fox Business.

Noticias relacionadas

contador