ep archivo   fachada de la sede de rovi
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Rovi ha decidit finalment no vendre el seu negoci de fabricació a tercers (CDMO, per les sigles en anglès). En un comunicat enviat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMMV), la companyia informa que ha pres aquesta decisió després d'analitzar i valorar les ofertes no vinculants rebudes. La companyia cau amb força a la borsa (-4,66%, 72,55 euros).

  • 74,75€
  • 2,68%

"Rovi ha decidit que, atesa la fortalesa, el bon exercici actual i les perspectives d'aquest negoci, la millor manera de maximitzar el valor per als accionistes actualment és continuar executant el pla estratègic independent de la societat, protegint i desenvolupant el negoci CDMO sota l'estructura actual del grup Rovi, sense l'entrada d'inversors externs", ha dit al comunicat.

"Seguim entusiasmats amb el potencial a curt i llarg termini del nostre negoci CDMO líder a nivell mundial"

La companyia explica que ha estat avaluant opcions estratègiques per als seus actius, incloent-hi la venda potencial d'una participació en el seu negoci de desenvolupament i fabricació per a tercers. Detalla que el procés va atreure "ofertes de diversos fons d'inversió internacionals i companyies industrials" que van presentar diverses propostes per a aquest negoci. Tot i això, al final han optat per mantenir-lo.

Durant els darrers cinc anys, Rovi ha invertit "un capital significatiu per construir un lideratge global en capacitat i serveis tecnològics d'ompliment i acabat estèril (fill & finish o F&F)". Amb aquestes recents inversions i les expansions actuals en curs, espera "incrementar substancialment" la seva capacitat actual a les seves instal·lacions a Espanya, que compleixen amb les normatives de l'FDA i EMA, precisa al comunicat.

"Això permetrà a Rovi continuar capitalitzant el desequilibri significatiu entre l'oferta disponible i la creixent demanda al mercat d'F&F, aprofitant l'impuls recent amb la incorporació d'un producte d'alt volum d'un client farmacèutic global i el bon moment d'activitat comercial, el qual presenta múltiples oportunitats de negoci i d'aliances que responen a models estratègics d'alt creixement, incloent-hi productes biològics innovadors, biosimilars, vacunes i altres segments innovadors per a xeringues i cartutxos preplenats”.

El president i CEO de Rovi, Juan López-Belmonte Encima, ha agraït la feina feta en el procés de revisió estratègica per la companyia i els seus assessors. "Estem satisfets amb el procés que s'ha dut a terme, que en última instància ens ha portat a concloure que el negoci CDMO generarà més valor per a tots els accionistes mantenint-se a l'actual estructura del Grup Rovi".

"Seguim entusiasmats amb el potencial a curt i llarg termini del nostre negoci CDMO líder a nivell mundial, ateses les atractives dinàmiques del mercat i l'orgull que sentim en donar suport a la fabricació de medicaments que poden perllongar la vida de milions de persones", ha afegit Javier López-Belmonte Alzina, vicepresident i CFO de Rovi.

Noticias relacionadas

contador