ep archivo   fachada de la sede de rovi
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El grup farmacèutic Laboratorios Rovi ha contractat Lazard Asesores Financieros per avaluar una possible venda del seu negoci de fabricació a tercers (CDMO), segons ha confirmat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 72,20€
  • 0,07%

"A la vista de les informacions aparegudes en premsa avui en relació amb una possible operació corporativa de Rovi relacionada amb el seu negoci de fabricació a tercers, es comunica que Rovi està contínuament avaluant potencials alternatives estratègiques per a la posada en valor dels seus actius", ha explicat la companyia en un fet rellevant.

"Per a l'anàlisi d'aquestes alternatives, Rovi ha contractat els serveis de Lazard Asesores Financieros", ha afegit el comunicat.

A més, Rovi ha precisat que "és important assenyalar que no s'ha conclòs aquesta anàlisi i que no s'ha pres cap decisió ni procedeix informar de res en concret sobre això".

En aquest sentit, Rovi ha conclòs que “qualsevol decisió rellevant que eventualment es pogués prendre sobre la qüestió seria objecte de comunicació al mercat en compliment de la normativa aplicable”.

NEGOCI DE FABRICACIÓ A TERCERS

Segons els experts de Bankinter, hi ha dos factors pels quals l'evolució de Rovi a la borsa està sent tan bona durant els últims temps.

D'una banda, les expectatives per al negoci de fabricació a tercers han millorat des que Moderna (té una relació molt propera a Rovi, que fabrica la vacuna anti-covid de Moderna i hi ha un acord per fabricar-ne noves vacunes) digués que preveu iniciar la comercialització el 2024 d'una nova vacuna contra el virus respiratori sincitial.

A més, hi ha interès per comprar actius de fabricació per a tercers (negoci que suposa el 49% de les vendes del 2023 de Rovi) després de l'acord pel qual Novo Nordisk adquirirà Catalent per reforçar la seva capacitat de producció dels seus nous fàrmacs antiobesitat.

Segons els càlculs, la valoració d'aquest negoci és d'uns 825 milions d'euros, equivalent a 15,30 euros per acció. "Previsiblement, el valor serà superior per a un inversor industrial que per a un inversor financer", assenyalen aquests analistes.

BON ENCAIX ESTRATÈGIC

Per part seva, els analistes de Banc Sabadell afirman que "l'operació tindria bon encaix estratègic en la mesura que l'entrada d'un soci permetria finançar el creixement del negoci amb noves inversions per augmentar la capacitat (al marge de la que ja té reservada per a Moderna)".

Segons la seva valoració, "es tracta d'un segment amb marges elevats i on s'espera un fort creixement (la companyia va avançar que la demanda global a CDMO superarà l'oferta durant els propers anys), per la qual cosa el 'timing' hauria d'afavorir valoracions elevades per a aquest negoci”.

Noticias relacionadas

contador