ep archivo - dosis de la vacuna de moderna
CONSELLERIA DE SALUD - Archivo

La regió d'Okinawa (sud-oest del Japó) ha anunciat la suspensió de la vacunació en un centre local després de trobar noves impureses en dosis de Moderna, després que el Japó bloquegés la setmana passada 1,63 milions de vacunes per precaució després de detectar alguns vials aparentment contaminats.

  • 72,15€
  • 0,28%
  • 63,93$
  • 0,46%

Les anomalies es van detectar en un vial i dues dosis que s'anaven a aplicar en un centre de vacunació massiva de la localitat de Naha, cosa que va portar la prefectura d'Okinawa a anunciar al dia abans la suspensió de les inoculacions en aquestes instal·lacions com a mesura de cautela, segons recull Efe arran d'un comunicat del govern regional.

El personal sanitari va trobar les impureses després de realitzar inspeccions visuals a les vacunes de Moderna, i després de vacunar més de 400 persones en dosis aparentment en bon estat. De moment no consta que s'hagi donat cap problema mèdic entre els vacunats, segons les autoritats locals.

Les anomalies es van observar en vials que no pertanyen a cap dels tres lots que va bloquejar dijous passat Japó, que sumen 1,63 milions de dosi, després de rebre informes sobre la presència de partícules estranyes en alguns vials. Recordem que aquests lots van ser produïts per la farmacèutica espanyola Rovi, que dijous passat es va desplomar en borsa a causa d'aquestes notícies. Cal remarcar també que aquest cap de setmana Japó ha anunciat que investiga la mort de dues persones després d'haver vacunat amb aquests lots contaminats.

Rovi torna a caure amb força aquest dilluns. Després de començar a cotitzar amb mitja hora de retard, ara cau a prop d'un 13%.

Finalment, cal subratllar que tant el govern japonès, com Moderna, Takeda (distribuïdor de la vacuna de Moderna al Japó) i la pròpia Rovi han fet èmfasi que ara mateix no se sap si hi ha relació entre les morts i les vacunes administrades.

Noticias relacionadas

contador