ep archivo   fachada del edificio de rovi en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Laboratoris Farmacèutics Rovi ha completat els treballs de la nova planta d'Escúzar (Granada) amb l'ampliació de les instal·lacions existents a 1.620 metres quadrats i la incorporació d'una nova línia de producció d'heparina sòdica. Amb aquesta operació, l'empresa ha destinat una inversió addicional que puja fins als 11 milions d'euros.

  • 6,09$
  • -4,99%

A més, es preveu que l'ampliació de les instal·lacions d'Escúzar suposin la creació de 15 nous llocs de treball, cosa que elevaria el total de treballadors en aquestes instal·lacions fins als 60 aproximadament.

Miguel Ángel Ortega Sánchez, director Industrial de Rovi, ha comentat que "estem molt orgullosos de poder anunciar la finalització dels treballs d'ampliació de la nostra nova planta d'Escúzar, ja que això reforça significativament la nostra capacitat productiva i enforteix encara més la nostra posició entre els líders mundials al mercat d'heparines”.

Així, la nova planta d'Escúzar ja acull dues línies dins del procés de fabricació d'HBPM: la dedicada a la producció de principi actiu d'heparines, que va començar la seva activitat a finals de 2023, i que té una capacitat de 673.000 MUI (Milions de Unitats Internacionals), que equival, aproximadament, a 134,6 milions de xeringues, i la nova línia d'elaboració d'heparina sòdica, amb una capacitat de 1.200.000 MUI d'heparina sòdica per al 2025, equivalent a 88 milions de xeringues, i ja ha obtingut l'autorització per les autoritats europees per a l'inici de l'activitat comercial.

El procés de producció de les HBPM comprèn tres fases de purificació: comença amb l'obtenció d'heparina crua a partir de la mucosa del porc, continua amb la transformació en heparina sòdica (heparina no fraccionada) i culmina amb l'obtenció de les HBPM.

Noticias relacionadas

contador