ep archivo - motor de rolls-royce
IFS - Archivo

Rolls-Royce ha anunciat aquest dimarts que reorganitzarà el seu negoci per comptar amb una estructura més simple, eficient i eficaç per eliminar duplicitats, cosa que inclourà l'acomiadament d'entre 2.000 i 2.500 treballadors a tot el món (entre el 4,7% i el 6% de la seva plantilla actual de 42.000 treballadors).

  • 5,27£
  • -0,94%

Així ho ha anunciat el fabricant britànic de motors per a la indústria aeroespacial en un comunicat, en què detalla que aquesta és la següent fase dins de la transformació de diversos anys que ha ideat. "La nova estructura crearà un negoci més àgil que podrà servir millor els clients i continuar creant i mantenint productes de classe mundial", ha apuntat la multinacional.

Així mateix, Rolls-Royce remarca que aquesta nova organització li permetrà desenvolupar capacitats millorades en àrees clau com adquisicions i gestió de la cadena de subministrament, "garantint que siguin tan sòlides com l'excel·lència tècnica i d'enginyeria de l'empresa".

"Els canvis que es proposen també eliminaran la duplicació i generaran eficiències de costos", continua la nota. En concret, la companyia indica que la seva "estricta gestió de costos i plantilla" fins al 2023 ha garantit poder "minimitzar la reducció general de plantilla", que se situarà entre 2.000 i 2.500 treballadors.

Segons ha detallat, l'àrea d'Engineering Technology & Safety s'unirà com un sol equip a tot el grup, responsable de la seguretat del producte, els estàndards d'enginyeria, els processos, els mètodes i les eines. "També permetrà que el talent i la tecnologia d'enginyeria s'utilitzin de manera més efectiva a tota l'empresa", ha afirmat.

L'àrea estarà sota la direcció de Simon Burr, actualment director de desenvolupament de productes i tecnologia de Civil Aerospace, que s'unirà a l'equip executiu amb efecte immediat. Grazia Vittadini, directora de tecnologia, deixarà l'empresa l'abril del 2024.

Les propostes de Rolls-Royce inclouen la creació d'una nova organització de gestió de proveïdors i adquisicions a tota l'empresa per donar suport a la consolidació de la despesa del grup, aprofitar l'escala i desenvolupar estàndards consistents i millors a classe. "A més de generar estalvis, un enfocament més gran en aquestes àrees clau conduirà a millores en el servei al client, reduint els retards a la cadena de subministrament", assenyala la companyia.

Per part seva, funcions com les de Finances, Assessoria General i Persones, també es reuniran a Rolls-Royce, "estandarditzant l'activitat i brindant suport compartit per capturar sinergies i escalar per aconseguir una major efectivitat".

Tufan Erginbilgic, conseller delegat, ha dit que “estem construint un Rolls-Royce preparat per al futur. Això significa una organització més racionalitzada i eficient que compleixi amb els nostres clients, socis i accionistes”.

"El nostre negoci és ple de gent compromesa i talentosa i crec que aquests canvis els permetran desenvolupar una capacitat més gran en àrees que són clau per al nostre èxit a llarg termini", ha afegit. Per acabar, ha afirmat que aquest és "un altre pas en el nostre viatge de transformació de diversos anys per construir un Rolls-Royce d'alt rendiment, competitiu, resilient i en creixement".

BON ACOMPLIMENT

Després de conèixer la notícia, han arribat les valoracions dels experts. "Els inversors donen la benvinguda als seus plans de reducció de costos, que han impulsat l'acció aquest dimarts, estenent el seu estel·lar guany des del començament de l'any a gairebé el 120%, convertint-lo en una de les principals empreses amb millor exercici al Regne Unit, ajudant a revertir part del seu baix exercici a llarg termini", comenta Victoria Scholar, directora d'inversions d'Interactive Investor.

Segons la seva opinió, el pla de transformació de Rolls-Royce "està funcionant bé amb la millora de les operacions, el repunt postpandèmic dels vols internacionals i l'augment de la despesa en defensa", i considera que "les coses no podrien anar millor a Erginbilgic".

"Durant anys, el fabricant de motors no va aconseguir accelerar la confiança dels inversors i les accions van caure des dels màxims del 2014 fins als mínims durant el desafiant període de la pandèmia. Ara Rolls-Royce és l'acció amb millor rendiment a l'FTSE 100 durant un període d'un any, amb un augment de més del 200%", destaca.

Per la seva banda, Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK, també destaca el bon exercici de la companyia a la borsa. "Un dels que millor exercici ha tingut aquest any ha estat Rolls-Royce; el preu de les accions s'ha més que duplicat a mesura que el pla de recuperació posat en marxa per l'anterior CEO Warren East i dut a terme pel nou CEO Tufan Erginbilgic ha continuat a bon ritme”.

Sens dubte, remarca Hewson, "està molt lluny d'aquesta època de l'any passat, quan el CEO entrant va descriure l'empresa com una 'plataforma en flames' i sembla que Erginbilgic no vol adormir-se sobre els llorers quan es tracta de fer que l'empresa sigui més eficient".

Creu que els canvis anunciats aquest dimarts per l'empresa “semblen ser un intent no només d'augmentar l'eficiència empresarial, sinó també de millorar el flux de caixa, ja que l'empresa busca reduir encara més els nivells de deute net, que encara continuen sent elevats en 2.850 milions de lliures, però estan per sota dels 3.250 milions de fa un any”.

contador