ford investit 500 millions de dollars dans rivian

Rivian ha anunciat aquest dilluns que atura l'acord amb Mercedes per fabricar furgonetes elèctriques comercials a Europa signat fa només tres mesos. El fabricant nord-americà de vehicles elèctrics continua obert a treballar en el futur amb la companyia alemanya "en un moment més apropiat per a Rivian".

  • 10,16$
  • -3,15%

"Hem decidit pausar les negociacions amb Mercedes-Benz Vans pel que fa al Memoràndum d'Entesa que vam signar a principis d'aquest any per a la producció conjunta de furgonetes elèctriques a Europa", ha declarat el CEO de Rivian, RJ Scaringe, alhora que ha assenyalat que, per ara, la companyia busca "els millors rendiments ajustats al risc" a les seves inversions de capital.

"En aquest moment, creiem que centrar-nos en el nostre negoci de consum, així com en el nostre negoci comercial existent, representen les oportunitats més atractives a curt termini per maximitzar el valor per a Rivian", ha afirmat.

Amb tot, la companyia nord-americana deixa oberta la possibilitat a tornar a reprendre els contactes i a treballar conjuntament en el futur amb Mercedes “en un moment més apropiat per a Rivian”. Cal recordar, que les dues entitats van signar el seu memoràndum d'entesa original al setembre i que seria la primera expansió internacional de Rivian, que a principis d'aquest any va reduir a la meitat les estimacions de producció a causa de problemes a la seva cadena de subministrament.

Mercedes, per part seva, ha indicat que "respecta" i "entén la decisió de Rivian" i que això no afectarà el cronograma de la seva estratègia d'electrificació o l'augment planificat de la seva nova fàbrica de vehicles elèctrics a Jawor, Polònia.

Noticias relacionadas

contador