dl rightmove plc rmv real estate real estate real estate investment and services real estate services ftse 100 premium logo 20230426 2220
Sharecast graphic / Josh White

REA Group, el portal immobiliari líder d'Austràlia i propietat de Rupert Murdoch, estudia la compra de Rightmove, el lloc de classificats per a lloguer i venda més gran del Regne Unit, en una operació valorada en uns 5.700 milions de dòlars. Després de conèixer-se la notícia, la companyia britànica es dispara a la Borsa de Londres un 23%.

"REA confirma que està considerant una possible oferta en efectiu i accions per la totalitat del capital social emès i per emetre de Rightmove. REA no s'ha posat en contacte amb Rightmove ni hi ha mantingut converses en relació amb cap oferta potencial i realitza aquest anunci de conformitat amb els requisits del Codi", ha comunicat lʻaustraliana al mercat de valors del país.

L'anunci es produeix després que sorgissin informacions que apuntaven que estava treballant amb Deutsche Bank en una gran adquisició a l'estranger.

En aquest sentit, l'empresa ha destacat que la Junta Directiva de REA creu que hi ha clares similituds entre les dues companyies en termes de les seves posicions líders al mercat en el negoci residencial principal, la contínua expansió i innovació de les ofertes en segments adjacents, la participació d'audiència capdavantera i un fort coneixement de marca, així com valors culturals altament alineats.

"REA veu una oportunitat de transformació per aplicar les seves capacitats i experiència líders a nivell mundial per millorar el valor del client i del consumidor a tota la cartera combinada i crear una empresa de propietat digital global i diversificada, amb posicions número 1 a Austràlia i el Regne Unit", ha subratllat.

De la mateixa manera, el Consell d'Administració de REA estima que la combinació dels dos negocis representaria una oportunitat d'inversió "molt atractiva" i que "brindaria una oportunitat significativa per alliberar valor per als accionistes".

Segons les lleis d'adquisicions del Regne Unit, REA té fins a finals de setembre per presentar formalment una oferta o retirar-se després de la seva expressió pública d'interès.

contador