• A més, Currás ha valorat que els dos candidats són "molt coneixedors" del sector
  • Pel que fa a la Xina, el CEO ha assegurat que hi ha una negociació "molt avançada" per a la desinversió al país
ep ricardo curras
EUROPA PRESS

Ricardo Currás, conseller delegat de DIA, ha assenyalat que "estem encantats que Letterone hagi confiat en nosaltres". Així, ha valorat de forma positiva l'entrada de Stephan DuCharme i Karl-Heinz Holland com els seus representants a la cadena espanyola perquè les dues propostes són "molt coneixedors" del sector.

Dia

  • 0,01€
  • 0,00%

Currás ha explicat que la comissió analitzarà la idoneïtat dels nomenaments i si ho creuen apropiat s’ho proposarà a la Junta d'accionistes de la companyia. "Si s'aprova l'entrada d'aquests consellers, es crearan dos llocs nous al Consell", ha apuntat. A més, ha assenyalat que "creiem i esperem que l'entrada es produeixi a l'abril".

Al mateix temps que DIA feia públics els seus resultats aquest matí, el màxim accionista, el fons Letterone del magnat rus Mikhail Fridman, sol·licitava l'entrada de dos representants al consell d'administració després d'elevar recentment al 25% la seva participació en el capital de la companyia. DIA no ha assolit els seus objectius per primera vegada com cotitzada en guanyar un 37% menys el 2017, fins als 109.600.000 d'euros.

Sobre el llançament del nou web de Mercadona, Currás ha assenyalat que "estem encantats que els nostres competidors millorin les seves webs"

Preguntat per la caiguda dels marges, Currás ha explicat que "la nostra decisió de mantenir el lideratge en preus a Espanya ha impactat en els nostres marges, que no han pogut ser compensats pels esforços en estalvi de costos i beneficis provinents de les nostres aliances comercials". Així, ha apuntat que han baixat els preus uns 230 punts bàsics durant el segon semestre de l'any. "Durant la primera meitat de l'any vam perdre posició enfront dels nostres competidors perquè van baixar els preus, però durant el segon semestre hem recuperat aquesta posició", ha assegurat el CEO.

REINVENTAR LA PROXIMITAT

"Volem reinventar la proximitat, i això suposa estar tots els dies al costat del client. Seguim reiterant el nostre compromís d'oferir qualitat al millor preu del mercat i de la mà dels nostres franquiciats volem ser l'opció preferida del mercat. El DIA d'avui no té molt a veure amb el de fa uns quatre anys", ha assegurat, confirmant alguns nous formats com Dia & Go per impulsar la seva proximitat al consumidor.

Currás ha avançat que la multinacional prepara un "enorme" pla per reformar al voltant de 1.100 botigues a Espanya i a Portugal, per la qual cosa invertirà fins a 350 milions d'euros, un 150% més, i per reinventar el concepte de "proximitat" del sector de la distribució.

DESINVERSIÓ A LA XINA

D'altra banda, una de les causes de la caiguda dels beneficis de DIA ha estat pels resultats negatius de les operacions discontinuades de la Xina, ja que hi ha tancat 379 establiments. Preguntat per aquesta qüestió, Currás ha anunciat que hi ha una negociació "molt avançada" per desinvertir al país, on la filial de Xangai ha provisionat 38 milions d'euros. "Tenim una negociació molt avançada ja amb un operador que ens permetrà sortir del negoci i previsiblement durant els propers dies en tindrem alguna comunicació", ha avançat.

Currás ha anunciat que hi ha una negociació "molt avançada" per desinvertir a la Xina

El director executiu de Portugal i Corporatiu de Serveis del grup, Amando Sánchez, ha recordat que la companyia des de 2016 està treballant per trobar un soci o una possibilitat de desinversió. "Hem mantingut converses amb molts operadors i la majoria són operadors en línia que estudien entrar a Europa i a Espanya. Estem a prop d'arribar a un acord, d'alguna cosa més que una desinversió i algun acord per al negoci en línia", ha subratllat.

BATALLA PER LIDERAR EL COMERÇ EN LÍNIA

El Grup DIA manté el seu objectiu d'arribar als 120 milions d'euros de vendes en línia el 2020 per convertir-se en el "líder del mercat" del comerç en línia en alimentació a Espanya, després que el grup tanqués l'exercici amb vendes per Internet de 58 milions d'euros al mercat nacional. Aquest any ha arribat al 10% de la quota de mercat en línia.

"Mantenim l'objectiu d'assolir els 120 milions d'euros pel 2020 i convertir-se en el líder del mercat en línia d'alimentació a Espanya i en això treballem, seguirem creixent amb força durant els propers anys", ha avançat el conseller delegat del Grup Dia, Ricardo Currás.

Preguntat pel llançament del nou web de Mercadona, un dels seus principals competidors, Currás ha assegurat que "estem encantats que els nostres competidors modernitzin les seves webs, això millora el comerç en línia". El comerç en línia de la companyia és present actualment en més de 30 ciutats i s'ha marcat com a objectiu el 2018 ser a totes les capitals d'Espanya i a la resta de països.

Currás també ha avançat que el seu repte per a aquest any és multiplicar per quatre el nombre d'usuaris de la seva aplicació. "És un objectiu tremendament ambiciós. Ja som l’'app' més important del mercat de la distribució, en aconseguir-ho, ho seríem més", ha indicat.

Així mateix, el conseller delegat s'ha mostrat "molt satisfet" per l'aliança amb Amazon, que ja arriba a tres ciutats amb l'entrada a València, mentre que ha preferit no oferir les dades de vendes i ha reiterat que la col·laboració amb la multinacional nord-americana "no és la part més rellevant" del seu comerç en línia.

Pel que fa a mercats internacionals, les vendes han crescut a Portugal, on encadenen dos anys de creixement i estan "expectants" amb l'entrada de Mercadona. "Estem a l'espera i expectants, però creiem que la nostra posició no es veurà compromesa en absolut amb la seva arribada pels nostres formats de proximitat". A Argentina s'ha elevat "fortament" el nombre de botigues i aspiren a ser el número u a llarg termini, mentre que al Brasil ha estat un any "complicat" per la deflació al país.

Noticias relacionadas

contador