ep archivo   francisco reynes en la presentacion de resultados de naturgy
EUROPA PRESS - Archivo

Francisco Reynés, president de Naturgy, proposarà als grans accionistes del grup (La Caixa, CVC, GIP i IFM) el fitxatge d'Ignacio Gutiérrez-Orrantia com el seu segon a l'empresa, segons publica Vozpópuli.

  • 22,26€
  • -0,80%

A més d'un repartiment de funcions, l'objectiu és reactivar el pla Geminis, l'escissió de Naturgy en dos grups, un projecte en què Reynés i Gutiérrez-Orrantia, com a directiu d'un banc d'inversió (va ser el màxim responsable de la banca d'inversió de Citigroup per a Europa, el Pròxim Orient i l'Àfrica fins al 2021), han treballat directament.

El Consell d'Administració de Naturgy es reunirà el 12 de juliol per abordar aquest nomenament, que podria convertir Ignacio Gutiérrez-Orrantia en el conseller delegat de l'empresa, tot i que el càrrec exacte encara seria per definir.

Els experts de Banc Sabadell diuen que el perfil financer d'Ignacio Gutiérrez-Orrantia, que té un alt coneixement del sector i de la companyia (va pilotar la venda del negoci a Xile a State Grid), encaixaria amb l'actual situació de Naturgy, immersa en el projecte Geminis. Alhora, milloraria les mètriques de governança ESG (desdoblant poders executius).

"TÉ I TINDRÀ TOT EL SENTIT"

Francisco Reynés és un ferm defensor del pla d'escissió de la companyia que es va anunciar al seu dia i va haver de frenar-se a causa de l'estat de la guerra d'Ucraïna. Naturgy va fer públic aquest projecte el febrer del 2022, comunicant que la companyia es dividiria en dues, una amb els actius regulats i una altra amb els liberalitzats.

Cinco Días publicava el mes de maig passat que l'objectiu de l'empresa era reactivar Geminis el 2024. El mes passat, Reynés va dir que el pla "tenia, té i tindrà tot el sentit del món", i va subratllar que caldrà buscar el "moment adequat" per a la seva execució.

Noticias relacionadas

contador